Helyi közélet

2016.05.05. 15:30

Kézmosók

<em>Rekordkísérletben vesznek ma részt a magyar kisgyerekek, együtt fognak kezet mosni, és tanulják meg a helyes kézmosás szabályait</em>. Hajdu Mariann írása.

Rekordkísérletben vesznek ma részt a magyar kisgyerekek, együtt fognak kezet mosni, és tanulják meg a helyes kézmosás szabályait. Hajdu Mariann írása.

Megyénkben 21 iskola 1038 diákja regisztrált a kihívásra, országszerte 14 ezer gyerek, így akár be is kerülhetnek a Guinness-rekordok könyvébe. A világcsúcsot könnyű túlszárnyalni: a glasgow-i gyerekek tartják, valamivel több mint 3 ezer diák mosta egyszerre a kezét. Mindezt a kézmosás világnapján, mert a mai nap – május 5-e – ennek a foglalatosságnak a világnapja.

Micsoda? A kézmosás világnapja? Mondhatnánk: ekkora hülyeségről régen hallottunk. Aztán eszünkbe juthat egy másik, néhány nappal ezelőtti hír. Nem újdonság, néha-néha felröppen, míg lassan bele nem költözik az agyakba. A tudósok szerint ugyanis az elkövetkező évtizedekben nem a stroke vagy a rák, hanem az antibiotikum-rezisztencia lesz a vezető halálok a világon. Mert a pirosodó torokra, a minimális köhögésre is kapkodjuk be az antibiotikumot, a szervezetünk hozzászokik, s idővel már nem használnak. Aztán ha jön a szuperbaktérium, akkor nekünk annyi…

Kérdés, így lesz-e. Nos, a megelőzés, a kézmosás fortélyainak megtanítása a gyerekeinknek nem árthat. Sőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában