Helyi közélet

2016.05.12. 14:26

Pallas

<em>Kúriai határozat ide, alkotmánybírósági döntés oda, elfújta a szél a jegybank megkérdőjelezhető Pallas Athéné nevével fémjelzett alapítványai körüli botrányt</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Kúriai határozat ide, alkotmánybírósági döntés oda, elfújta a szél a jegybank megkérdőjelezhető Pallas Athéné nevével fémjelzett alapítványai körüli botrányt. Pap Gyula jegyzete.

Kellett azért hozzá egy határozott miniszterelnöki állásfoglalás, aminek az is lehet az üzenete, hogy kormányoldalról is gyanakodva tekintettek az elnöki machinációkra. Akik mélyebb összefüggéseket sejtenek a védőpajzs mögött, azoknak feltűnhetett a tendencia, hogy ezen alapítványok némelyike buzgón vásárolni kezdte az állampapírokat, kvázi finanszírozva a rendszert. A szomorú megszorításokat tartalmazó költségvetés jelzi, fogytán a muníció. Az már a mentalitásra jellemző, hogy a zászlóra tűzött, mondhatni sikeres START-munkaprogram számíthat kevesebbre csakúgy, mint a pedagóguskövetelések egyik sarkalatos pontjában szereplő minimális dologi kiadások továbbfaragása. A jól értesültek már azt is tudni vélik, hova kerülnek a keservesen megspórolt forintmilliárdok, „igényes” elképzelések vannak, „eggyel előrébb” lépés várható. Aki nem hiszi vagy csalódott, az pedig kifejezheti majd nem tetszését a várhatóan olcsóbb tojásokkal.

Apropó, ki is az a Pallas Athéné? Tudják, akinek a kezéből időnként ellopják a lándzsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában