Helyi közélet

2016.05.05. 17:51

Harminc gyerek játszótér nélkül

Miskolc - Korábban négy, tavaly egy helyen játszhattak a gyerekek a Torontáli utcánál, ma sehol.

Miskolc - Korábban négy, tavaly egy helyen játszhattak a gyerekek a Torontáli utcánál, ma sehol.

Több mint harminc gyerek maradt játszótér nélkül a Tátra és Torontáli utcákban, a problémával szüleik keresték meg szerkesztőségünket. Mesélik, húsz évvel ezelőtt a két utca által határolt területen még négy játszótér volt, tavaly már csak egy. Augusztusban minden mászókát, libikókát leszereltek erről a területről is, és csak egyetlen olyan homokozójuk maradt, amiben alig van homok, az is tele van kutyapiszokkal, tudjuk meg Nagy-Szabó Tündétől, az egyik szülőtől.

Elmondta, van egy körülbelül kosárlabdapálya méretű területük, ami ugyan le van betonozva, de a repedésekben virágok nőnek. A gyerekek nem tudnak hol játszani, jobb híján a házak, garázsok falához rugdossák a labdát, ami persze a tulajdonosoknak nem tetszik. A helyzet megoldásért kiált, jegyezte meg.

A szülők az önkormányzati képviselőjükhöz, Pakusza Zoltánhoz (Jobbik) fordultak segítségért. A képviselő ígérte nekik, hogy saját képviselői kerete terhére megvásárolja a játszóeszközöket, ám azóta nem történt semmi.

Nem tartja korrektnek

Pakusza Zoltán lapunknak elmondta, őt is meglepte, hogy leszerelték a játszóeszközöket – az ő engedélyére is szükség lett volna ehhez –, kiderült, az önkormányzat adta ki az engedélyt a játszótér felszámolásához.

– Fel is szólaltam akkor a közgyűlési ülésen, hogy nem tartom korrektnek az eljárást – mondta. Az viszont tény, folytatta, hogy a játszóeszközök elavultak voltak, nem feleltek meg az uniós szabványnak. Később szerette volna elérni, hogy a 2016-os fejlesztési tervbe kerüljön be egy Torontáli utcai játszótér terve is, de ez nem valósult meg. A legutóbbi közgyűlési ülésen aztán azért szólalt fel, hogy legalább a homokot cseréljék ki. Ez talán már a héten megtörténhet.

– Megígértem a szülőknek, hogy a képviselői alapom terhére beszerzünk néhány játszóeszközt, de szükség lenne hozzá az önkormányzat támogatására is – mondta, jelenleg kalkulál, hogy mennyiből tudnának vásárolni. Egy uniós játszótér telepítése milliós nagyságrendű beruházás lenne, hinta, a hozzá kötelező ütéscsillapító gumiréteg is több százezer.

Kérdeztük az önkormányzatot is, hogy tudnák-e támogatni a beruházást, és hogy mennyit költ a város általában játszóeszközökre, de későbbre ígértek választ.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában