Helyi közélet

2016.04.25. 15:46

Megmutatták, hogyan csökkentik a hulladékot

Miskolc - A Föld napjának eseménysorozatát szerkesztőségünk is gazdagította.

Miskolc - A Föld napjának eseménysorozatát szerkesztőségünk is gazdagította.

A márciusban meghirdetett, helyes szelektálásra buzdító pályázataink nyertesei számára Szántó István, az Észak-Magyarország főszerkesztő-helyettese és F. Nagy Zsuzsanna, az Ökológiai Intézet Alapítvány munkatársa értékes ajándékutalványokat adott át.

A „Szelektálj Ökosan!” pályázaton Bunda Dávid szerepelt a legeredményesebben, komplett tablót állított össze családja, gyermekei közreműködésével. Bemutatják, miként csökkentik a keletkező hulladékot, hogyan igyekeznek hasznosítani, amit csak lehet a ház körül. Ennek köszönhetően már alig a szemét harmadát kell a szelektív gyűjtőbe, a hulladékudvarba elhelyezniük.

A kertbarátoktól a komposztálás folyamatát bemutató fotósorozatokat vártunk. Az első helyezést elért Szigetvári István képösszeállítása azt mutatja be, hogy egy picinyke belvárosi udvaron a háztartásból és kertből kikerülő szerves anyagokat egy kis gondoskodással, hogyan alakíthatjuk át a termőtalajt tápláló komposzttá.

„Így csökkentsd a hulladékot a háztartásban” címmel a három megye középiskolásai plakátterveket küldhettek be, melynek első három helyezését a Koós Károly Szakközépiskola, a Fazola Henrik Szakközépiskola, valamint a Diósgyőri Gimnázium nyerte.

A Russmedia Kft. támogatást nyert el az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságától annak az április végéig tartó kampánynak a megvalósítására, mely elősegítheti a lakosság megfelelő szelektív gyűjtésre való érzékenyítését (www.szelektalok.hu).

ÉM-FNZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában