Helyi közélet

2016.03.23. 23:21

Győztesek művei az útellenőri autókon

Nyékládháza - Az „Álomút” című rajzpályázat díjazott műve „járja” a Nyékládháza környéki utakat is.

Nyékládháza - Az „Álomút” című rajzpályázat díjazott műve „járja” a Nyékládháza környéki utakat is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2015 októberében hirdette meg „Álomút” címmel harmadik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint kétezer pályamű érkezett. A kategóriagyőztesek művei – köztük a sajóhídvégi Raíz Tamás alkotása – márciustól egy éven keresztül láthatóak a társaság útellenőri autóin.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak kapcsolatával, többek között ezzel a céllal díszíti a rajzpályázat díjazott műveivel a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr-autóját. A rajzok az iskola és a nyertes gyermek osztályának részvételével ünnepélyes keretek között kerültek fel az autókra.

A kategóriagyőztesek – amellett, hogy a társaság útellenőri autójának segítségével megmutatja a környéken lakóknak a nagyszerű alkotást – fődíjként egy-egy osztály­kirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában