Helyi közélet

2016.02.11. 17:29

Többéves együttműködés újabb fontos állomása

Felsődobsza, Baskó, Gibárt, Sima - Számítógépeket adományoztak az abaúji régió kistelepüléseinek.

Felsődobsza, Baskó, Gibárt, Sima - Számítógépeket adományoztak az abaúji régió kistelepüléseinek.

Kellemes kötelességének tett eleget a közelmúltban Luterán András, Felsődobsza polgármestere, amikor a Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség képviseletében érkezett vendégeket fogadta Felsődobszán. A szövetség 60 darab használt számítógép-konfigurációt adományozott Felsődobsza, Baskó, Gibárt és Sima településeknek. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Hejüsz István ügyvezető elnök, a szövetség képviselője, elnökségi és szövetségi tagok kíséretében.

Kapcsolat 2010 óta

Felsődobsza először 2013-ban részesült a szövetség által adományozott informatikai eszköztámogatásban, melyet a település közép- és felsőfokú tanulmányait folytató fiataljai vehettek át.

– Önkormányzatunk és a szövetség közötti együttműködés 2010-ben kezdődött, a Hernád folyón levonult rendkívüli árvíz elleni védekezés közös feladatellátása során – tudtuk meg Luterán Andrástól. – A kialakult munka- és baráti kapcsolatok megerősítéseként ugyanezen év őszén önkormányzatunk a szövetséggel együttműködési megállapodást kötött, abból a célból, hogy mind a két fél fontosnak tartja a szervezeteit körülvevő társadalom életszínvonalának javítását.

A jelentős munkanélküliséggel sújtott településeinken minden támogatást örömmel fogadunk, hiszen általa segíthetjük a fiataljaink oktatási, szakmai színvonalnak való megfelelését, jövőbeli munkaerőpiaci elhelyezkedését, továbbá segíthetjük a szépkorúak kapcsolattartását az ország másik szegletébe költözött gyermekeikkel.

Hiszen önkormányzataink nemcsak munkaadóként, hanem a kulturális, az oktatási és az egészségügyi élet aktív részeseként is jelen vannak községeink életében, a „tegyük élhetőbbé településeinket” jelmondattól vezérelve.

A találkozó végén a települések polgármesterei köszönetüket fejezték ki a szövetség jelen lévő képviselőinek, és Untisz László önkormányzati képviselőnek az együttműködés során tanúsított munkájáért.

- ÉM -


Tanulóknak, nyugdíjasoknak

A támogatásban részesült települések polgármesterei elmondták, hogy az informatikai eszközöket a tanuló ifjúságnak és a nyugdíjas korosztálynak fogják ajándékozni, valamint Felsődobszán az újonnan felújított könyvtár informatikai eszközellátottságát is gazdagítja majd az adomány.

Korunk meghatározó eszközei a számítógépek, sok munkakörben, tanulmányok folytatásához, álláskereséshez, kapcsolatteremtéshez elengedhetetlen a számítógép-használati ismeret, mely alapjainak elsajátításában közművelődési intézmények nyújtanak segítséget.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában