Helyi közélet

2016.02.23. 09:16

Közel 200 díjazott rajz

Budapest, Miskolc - Több mint kétezer pályamű érkezett a magyar közút „Álomút” című rajzpályázatára.

Budapest, Miskolc - Több mint kétezer pályamű érkezett a magyar közút „Álomút” című rajzpályázatára.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2015 októberében hirdette meg „Álomút” címmel harmadik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint kétezer pályamű érkezett. A héttagú zsűri végül összesen 195 rajzot díjazott, a kategóriagyőztesek fődíjként egy-egy csoportos kirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába. A díjazottak nemrégiben vehették át jutalmaikat a társaság budapesti központjában.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak kapcsolatával, ezért 2015 őszén immár harmadik alkalommal meghirdettük „Álomút” című gyermekrajzpályázatunkat általános iskolás gyermekek számára – mondta az ünnepélyes díjátadáson Marczin Bence kommunikációs osztályvezető.

A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett nagyon sokféle stílusban. A rengeteg pályamű a korosztályi sajátosságokon túl egy új látásmódot, megközelítést is magában hordozott. A zsűri nemcsak a rajzolási technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is. A pályamunkákat beküldők felkészülését segítő pedagógusokat is értékelte a zsűri, mert láthatóan nagyon alapos és odaadó munkát végeztek, hogy tanítványaiknak bemutatkozási lehetőséget teremtsenek.

Dr. Nemes-Nagy Tibor vezérigazgató elmondta: „A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez a pályázat kapcsán nagyon sok alkotás érkezik. Fontosnak tartja társaságunk, hogy a fiatalokat megmozgassa a közúti közlekedéssel kapcsolatban. Bízunk benne, hogy a 2016/2017-es évben még több embert elér pályázatunk. Az idei évben az osztálykirándulással díjazott gyermekek alkotásai egy évig az iskolájukhoz legközelebbi mérnökségünk útellenőri járművén lesz látható”.

25 596 lájk

Idén a zsűri által legjobbnak ítélt 52 pályaművet a Magyar Közút Facebook-oldalán közönségszavazásra bocsátotta. Összesen 25 596 lájk érkezett az alkotásokra. A legtöbb szavazatot Szegedi Emma, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola 2. osztályos tanulójának Világút című képe kapta. Nyereménye szintén egy osztálykirándulás a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe.

Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is.

A 195 díjazott és a külön elismerésben részesült pedagógusok listája megtalálható a társaság weboldalán, ahol a nyertes rajzok is megtekinthetőek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában