Helyi közélet

2016.01.10. 12:18

Legyen térkép, GPS; a táblák becsapósak

Miskolc - „Több túratársunk fordult hozzánk az elmúlt időszakban bosszúságuknak hangot adva a B.-A.-Z. megyében kihelyezett turistaútjelző táblák információtartalmával kapcsolatban” – írja Facebook-oldalán a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség.

Miskolc - „Több túratársunk fordult hozzánk az elmúlt időszakban bosszúságuknak hangot adva a B.-A.-Z. megyében kihelyezett turistaútjelző táblák információtartalmával kapcsolatban” – írja Facebook-oldalán a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség. Mint az ismeretes, a táblák kihelyezésére az Országos Kék Kör felújítására és a hozzá csatlakozó úgynevezett tematikus utak kialakítására a Magyar Természetjáró Szövetség által elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően került sor.

Tételesen jelzik majd

– A problémákkal természetesen mi is találkoztunk, melyet megelőzni sajnos nem tudtunk, mivel előzetes szakmai egyeztetésre való felkérést a táblákkal kapcsolatban nem kaptunk – írja a megyei szövetség, akik hangsúlyozzák:

közhasznú szervezetként fontosnak tartják erejüktől és szabadidejüktől függően a turistatársadalom maximális szinten való kiszolgálását, éppen ezért megkezdtük a megye valamennyi táblájának helyszíni ellenőrzését és a hibák feltárását. A felmérést követően tételesen jelzik majd a javításra váró problémákat a Magyar Természetjáró Szövetség felé, hogy „öröm, mintsem üröm legyen a jövőben is a túrázás”.

Addig is míg erre nem kerül sor, alaptételként fogadja meg minden túrázó a tanácsot, hogy térkép, tájoló vagy GPS nélkül ne vágjon neki senki sem az erdőjárásnak – kéri a megyei természetjáró szövetség önkéntes táblaellenőr csapata.

Kerestük telefonon Győri Tamás Józsefet, a Magyar Természetjáró Szövetség Országos Központjának igazgatója, akinek válaszait hamarosan közöljük.

ÉM-JLI


Táblainfók

– 2015 decemberétől 2529 helyszínen 10 000 darab tábla tájékoztat a 2550 kilométer hosszú Országos Kék Körön.

– Minden egyes táblának pontosan azonosítható GPS-koordinátája van.

– Az útirányjelző táblák QR-kóddal vannak ellátva.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában