Helyi közélet

2016.01.26. 19:31

Európai elismerések „jöttek” Párizsból

Tiszaújváros, Párizs - Elnökök konferenciája névvel szakmai összejövetelt rendezett Párizsban az Európai Triatlon Szövetség.

Tiszaújváros, Párizs - Elnökök konferenciája névvel szakmai összejövetelt rendezett Párizsban az Európai Triatlon Szövetség.

A fórumon Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnöke képviselte a honi sportszervezetet, aki hazaérkezését követően nagyon komoly, Tiszaújvárost többszörösen is érintő elismerésekről számolt be.

Előkelő helyen

– A szombati program első részében a 2015-ös európai junior ranglistahelyezések (Európa-kupa- és korosztályos Európa-bajnoki eredmények) alapján összesített nemzetek közötti pontverseny végeredményét hirdették ki – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnök-vezetőedzőjétől. – Magyarország, az első Németország és a harmadik Nagy-Britannia közé beékelődve, az előkelő második helyen végzett.

A dobogósok képviselőinek, így nekem is Renato Bertrandi, az ETU elnöke gratulált. A mieink közül négy tiszaújvárosi színeket képviselő versenyző, Putnóczki Dorka, Dévay Márk, Lehmann Csongor és Lehmann Bence, valamint Pedrov Dorka (Uniqa Újbuda TC), Sárszegi Noémi (PSN) és Soós Gergő (Uniqa Újbuda TC) szereplése hozta meg ezt a nagyon komoly szakmai sikert. A folytatásban a 2016-os Európa-bajnokságok házigazdái mutatkozhattak be. Jómagam a júliusi tiszaújvárosi ifjúsági kontinensviadalról tarthattam egy, a várost, a leendő pályákat is bemutató kisfilm levetítésével egybekötött beszámolót, mely elismerésre talált a jelenlevők körében.

A top háromban

– Az ETU esti gálavacsoráján több kategóriában osztották ki a legek díjait – folytatta a Triatlon Nagyhét főrendezőjeként is ténykedő sportvezető. – Büszkén mondhatom, hogy a tiszaújvárosi ETU triatlon junior Európa-kupát – a genfi és a holteni Európa-bajnoksággal együtt – beválasztották 2015 három legjobb versenye közé, ami újabb motivációt jelent számunkra a hasonló folytatáshoz.

A tiszaújvárosi triatlon világkupákon vezető versenybíróként dolgozó, három olimpiát megjárt, a nemzetközi képzésben is részt vevő dr. Varga Béla, a spanyol Jorge Garcia társaságában – a bakui I. Európa Játékokon végzett kimagasló munkáért – megosztva nyerte el a legjobb technikai felügyelőnek járó díjat. Újabb kapcsolódási pont számunkra, hogy a bakui rendezvény triatlonversenyeinek technikai menedzsere a tiszaújvárosi Nagy Alpár volt, aki a Nagyhéten a kerékpáros pályájáért felelős csapatot vezeti.

ÉM-SZIS


Márkus Gergely is ott volt

Az ETU tagszervezeteit felvonultató rendezvényt a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) irányítói közül megtisztelte jelenlétével Marisol Casado elnök, Csovelyák Zita sportágfejlesztési vezető, Antonio Arimani ügyvezető és a tiszaújvárosi Márkus Gergely sportigazgató.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában