Helyi közélet

2015.12.05. 18:58

Európa Rádió: másfél éve Zemplénben

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Az Európa Rádió Zemplénben a sátoraljaújhelyi FM 100 Megahertzes frekvencián 2014. május 26-tól hallható.

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Az Európa Rádió Zemplénben a sátoraljaújhelyi FM 100 Megahertzes frekvencián 2014. május 26-tól hallható.

A Miskolc-központú, Északkelet–Magyarországon az újhelyi mellett miskolci, debreceni, szegedi, nyíregyházi, kisújszállási és mezőkövesdi frekvenciákkal is rendelkező, a Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerületek által fenntartott rádió zempléni regionális stúdiója Sárospatakon a Református Teológiai Akadémia épületében működik.

Hét órától kilencig

A szerkesztői feladatokat a két évtizedes újságírói, riporteri gyakorlattal rendelkező Bódisz Attila látja el, a sárospataki témák mellett ő kezeli a térségi ügyeket, történéseket is. Sátoraljaújhelyi munkatársuk pedig az ugyancsak komoly televíziós-rádiós tapasztalattal rendelkező Jászter Beáta, aki közkedvelt közéleti személyisége is a városnak.

A zempléni összeállításokat mindennap reggel hét órától kilencig, majd délután háromtól ötig lehet hallani az FM 100-as frekvencián. A sugárzási terület a domborzati viszonyoktól függően Tokaj és Szerencs, Hollóháza, Cigánd által alkotott körön belül található, de jelentősen átnyúlik a szlovákiai, felvidéki területekre is. A rádió zempléni működésének ideje alatt talán onnan kapták a legtöbb visszajelzést is, vagyis a határon túli magyarság egy jelentős része már felfedezte a rádiót. Emellett nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett hozzájuk a környékbeli kistelepülésekről, de egyre többen fedezik fel a rádiót a két nagyobb városban is.

Meghatározó médium

Tapasztalataik alapján az elmúlt egy év alatt a zempléni régió meghatározó médiumává vált az Európa Rádió, köszönhetően annak, hogy igyekeznek a helyi híreket, történéseket megfelelő színvonalon feldolgozni és hallgatóik elé tárni. A közéleti és egyházi témák mellett az élet szinte minden területével, például kultúrával, oktatással és sporttémákkal is szívesen foglalkoznak. Kiemelt feladatuknak tekintik a helyi történelmi, épített, kulturális és természeti értékek bemutatását, a kevésbé ismert, de példaértékű törekvések feltárását. Szeretnék elősegíteni a helyi közösségek erősödését és bemutatni a térség önkormányzatainak, civil szervezeteinek, közösségeinek törekvéseit.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában