Helyi közélet

2015.12.08. 16:55

A döntő: dolgozni ott szeretsz-e?

Miskolc - Az Év Esélyteremtő Munkahelye díjat idén a Betatherm Kft. kapta a Szimbiózistól.

Miskolc - Az Év Esélyteremtő Munkahelye díjat idén a Betatherm Kft. kapta a Szimbiózistól.

Az „Év Esélyteremtő Munkahelye” vándorkupát a Szimbiózis Alapítvány éveken át három – kis-, közép- és nagyvállalkozás – kategóriában ítélte oda azon munkáltatóknak, amelyek hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő embereket alkalmaznak.

A kuratórium korábban olyan szempontokat vett figyelembe az odaítélésnél: mennyire akadálymentes a munkahely, van-e mozgássérültek számára parkoló.

Három évvel ezelőtt úgy határoztak, mondta az idei díjátadón Jakubinyi László, az alapítvány elnöke, hogy e szempontok helyett inkább csökkent munkaképességű dolgozók visszajelzései alapján döntenek a díj sorsáról.

Kölcsönösen jó

A díjat tavaly az Auchan Magyarország Kft. miskolci áruházainak vezetője a Generali Biztosító Zrt.-nek adta tovább. Idén a társaság hálózati HR üzleti tanácsadója, Túróczi Zsuzsa a 2015-ös év Esélyteremtő Munkahelye a Betatherm Hőtechnikai Gyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának, Bányai Zoltánnak és Rimár László termelési igazgatónak adta tovább.

A több mint 70 dolgozót alkalmazó cég májusban vette fel a kapcsolatot az alapítvánnyal. Az ő közvetítésükkel a célcsoportból három embert alkalmaznak, több mint fél éve, portás, illetve udvaros-­takarító munkakörökben, kölcsönös megelégedettséggel. A cégvezetés határozott szándéka e kört bővíteni.

A pénteki díjátadón részt vett az EMMI két érintett főosztályvezetője: dr. Juhász Péter és Árvai Csaba, valamint Kiss Gábor alpolgármester is.

ÉM-SzK


A díj és az előzmény

Az „Év esélyteremtő munkahelye” díjat 2008-ban a „Szövetség a tudatos munkahelyekért” összefogás kezdeményezte, de az alapítók közül egyedül a miskolci Szimbiózis Alapítvány tartotta fenn folyamatosan.

A vándordíj az időközben megszűnt Pécsi Iparművészeti Stúdió alkotása, az emlékplakett Varga Éva szobrászművész munkája.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában