Helyi közélet

2015.11.16. 15:59

„Házhoz megyünk, hogy ne a betörők jöjjenek…”

Kazincbarcika, Miskolc, Ózd - Kampánysorozatot indítottak megyénk három városában a lakosság vagyonbiztonsága érdekében.

Kazincbarcika, Miskolc, Ózd - Kampánysorozatot indítottak megyénk három városában a lakosság vagyonbiztonsága érdekében.

„Házhoz megyünk…” Ezt a címet viseli az a rendőrségi programsorozat, amelynek fő célja, hogy az emberek a szakértőktől közvetlenül kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat, közvetlen ajánlatokat.

Két hónapon át

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén három helyszínen, Kazincbarcikán, Miskolcon és Ózdon fogja felállítani a program információs pontjait. Az országos rendezvénysorozat fő célja, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A bűnmegelőzési szakemberek a települések egy arra alkalmas helyszínén két hónapon keresztül heti rendszerességgel információs pontokat működtetnek majd.

A kampánysorozat megvalósításában a rendőrség mellett részt vesznek az önkormányzatok, a helyi polgárőrség és közterület-felügyelet tagjai, az Ae­gon Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselői is.

A Miskolc Plaza-beli ünnepélyes programnyitón dr. Vereckei Csaba dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hangsúlyozta, hogy a rendőri munkának legalább olyan fontos része a bűnmegelőzés, mint a bűnüldözés. Mint elmondta, ez a program is fontos eleme annak, hogy minél közelebb jussanak a lakossághoz. Kiss János, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere kiemelte, hogy az önkormányzat idén minden eddiginél nagyobb energiákat mozgósít, hogy javuljon a lakosság biztonsága, biztonság­érzete.

Gyakorlati tanácsok

A program ideje alatt a biztonsági pontokon szakemberek adnak gyakorlati tanácsokat a hozzájuk fordulóknak a legfontosabb biztonsági kérdésekben.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában