Helyi közélet

2015.11.12. 11:31

A lyukói buszból zenekar lett

Miskolc - LY16: továbbra is töretlen a sikere a lyukóiakból alakult zenekarnak.

Miskolc - LY16: továbbra is töretlen a sikere a lyukóiakból alakult zenekarnak.„Szeretném bebizonyítani, sokkal többek ezek az emberek, mint amit gondolnak róluk” – ezt mondta Horváth János, az LY16 zenekar vezetője tavaly, amikor az együttesről kérdeztük. Horváth János neve már akkor sem csengett ismeretlenül, hiszen részben az ő ötlete volt a bódvalenkei freskófalu is.

Mára úgy tűnik, a bódvalenkei sikert egy újabb követi, hiszen az együttes – amely a Lyukóvölgyről és a helyi buszjáratról, a 16-osról kapta a nevét – is bizonyít. Míg korábban más együttesek, énekesek dalait adták elő, mára saját számokkal büszkélkedhetnek. „Ezek a dalok rólunk szólnak, az életünkről, életérzésünkről. Én írom a szöveget és közösen születik a zene” – meséli Horváth János. És arra is büszke, hogy decemberben koncertet adnak Lyukóvölgyben barátaiknak, ahol a baptista általános iskola kórusa is fellép velük.

Nem lehet akadály

„A Lyukóvölgyből sok kisgyerek jár a baptista általános iskolába. Az énektanár úgy gondolta, bekapcsolódnak a zenélésbe. Az Egy pohár víz számunkban a refrént éneklik majd” – mesélte János.

S míg tavaly még azt nyilatkozta a zenekarvezető, „nagy itt a szegénység, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a tehetségük kibontakozzon”, ma már annyit mond, „ez egy szép történet”.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában