Helyi közélet

2015.10.08. 11:14

Piro­grafikai kiállítás Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Magyar Sándor piro­grafikai alkotásaiból nyílt kiállítás a tiszaújvárosi Derkovits Kulturális Központban.

Tiszaújváros - Magyar Sándor piro­grafikai alkotásaiból nyílt kiállítás a tiszaújvárosi Derkovits Kulturális Központban. Ez volt az örmény hagyományokat ápoló Armenia Magna Egyesület első rendezvénye. Magyar Sándor fél éve ismerkedett meg ezzel a technikával, melynek lényege, hogy fába égetik a különféle mintákat. Sokféle anyaggal dolgozott már: cseresznye, nyír, tölgy, bükk. Egy heggyel dolgozik, ezzel készíti az erősebb kontúrvonalakat és a satírozást is, és pirográf technikával szinte mindent el lehet készíteni. Sándor először egy órát égetett, majd mivel ez mindenkinek tetszett, folytatta az alkotást. Mára mintegy 130 grafikája van: épületek, címerek, a természet képei, s mint örmény származású alkotó, természetesen az örmény népi motívumok is megjelennek a faképeken. A kiállítás október 13-ig látogatható.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában