Helyi közélet

2015.09.07. 11:30

Tokaji Dukát lesz a "kuruc vidék" új pénze

Mád - Nagy lehetőség Hegyalja 27 településének kezében, 2,3 milliárdból fejleszthetnek.

Mád - Nagy lehetőség Hegyalja 27 településének kezében, 2,3 milliárdból fejleszthetnek.Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék 27 településének turisztikai fejlesztése Tokaj-Hegyalja megújulásáért – ez annak a projektnek a neve, melyről szombaton tartottak tájékoztatót Mádon. A fejlesztés részeként a hétvégén, a Mádi Furmint Ünnepen bemutatták a tokaji térség pénzét, a Tokaji Dukátot, melyet a helyi gazdaság élénkítésére, az ott élő kereskedők támogatására hoztak létre. Emellett öko- és gasztroturisztikai fejlesztések, kiállítások, bemutatótermek jönnek majd létre, pincerendszereket újítanak fel többek között és megjelenik a borvidék turisztikai látványosságait bemutató könyv is.

Példaértékű

– A Tokaji Dukát egy összefogás eredménye, ami példaértékű – fogalmazott Tatárka József, Mád polgármestere. – Szeretnénk, ha minél többet használnánk, és minél többen csatlakoznának ehhez a pénzhez. A 2,3 milliós turisztikai attrakció, amit a 27 település kapott óriási lehetőség. Az egyediségünk viszi előre településünket, országunkat.

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja egy saját példával kezdte köszöntőjét. Azzal, hogy előfordul, ezt a régiót, Tokaj-Hegyalját kuruc vidékként szokta aposztrofálni.

– Ezt azt jelenti, hogy az itt élők meg tudják és meg is akarják mutatni tudásukat, erejüket, önállóságukat – fogalmazott. – Ez a közösség most újabb eszköztárral gyarapodik, a Tokaji Dukáttal, ami nagy lehetőség a számukra.

A fejlesztést az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásából valósítja meg a Széchenyi Programiroda és a borvidék 27 településének önkormányzata.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában