Helyi közélet

2015.09.10. 14:06

Rímfaragók gólyalábon: miskolciak a legjobbak

Miskolc, Nyíregyháza - Szeptember elsején rendezték meg a Vidor Fesztivál keretein belül az Első Nyírségi Limerick Bajnokságot.

Miskolc, Nyíregyháza - Szeptember elsején rendezték meg a Vidor Fesztivál keretein belül az Első Nyírségi Limerick Bajnokságot. A Limerick Írországból származó tömör versforma, amelyet asztaltársaságok művelnek játékból. Jellemzője a humor, a szókimondás és a pajzánság. A versenyt egyéneknek és csapatoknak is meghirdették. Ez utóbbiban bizonyult a legjobbnak a Vaga Banda.

A miskolci gólyalábasok versei a Móricz Zsigmond Színház művészeinek előadásában hangoztak el. A közönség óriási ovációval fogadta a rímeket. Az ő szavazatuk alapján nyerte meg a bajnokságot a Vaga Banda. Nyereményük egy rekesz ír sör volt.

Simonyi Zoltán, a Vaga Banda tagja és szövegírója elmondta, hogy a csapat a hosszú turnék alatt gyakran szórakoztatja magát a verseléssel, rímfaragással. A gólyalábas vásári komédiásoknak most ezt az oldalát is megismerhette a közönség!

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában