Helyi közélet

2015.09.13. 23:41

Face-barát

<em>Érdekes közösség a Facebook nagy családja, számtalan társadalmi tanulmányhoz szolgáltat kiváló alapot. Elég csak megnéznünk a különböző viselkedési formákat!</em> Uri Mariann jegyzete.

Érdekes közösség a Facebook nagy családja, számtalan társadalmi tanulmányhoz szolgáltat kiváló alapot. Elég csak megnéznünk a különböző viselkedési formákat! Uri Mariann jegyzete.

Nagyon sokat elárul a felhasználók többségéről az, ahogyan a Face-en „közlekednek”. Vannak a reggeltől estig fent lógók, akik életük legkisebb történéseit is megosztják a többiekkel. Mások ugyan gyakran posztolnak, de inkább csak az aktuális hangulataikat tükröző bejegyzéseket tesznek fel. Megint mások csupán a nekik tetsző képeket, videókat, zenéket, történeteket, vicceket „tolják” ki. És vannak az örök like-olók, akiknek a tevékenysége gyakorlatilag kimerül abban, hogy kinyilvánítják a tetszésüket egyik-másik poszt tartalma iránt. Vannak aztán a notorius megosztók, akik azt gondolják, hogy bármi, amit látnak, olvasnak, érdekes lehet a barátaik, ismerőseik számára is, és persze, hogy ők is megosztják.

De vajon hányan „népszerűsítik” azokat a posztokat, amelyekben valaki segítséget kér önös, vagy más érdekéből? Kiszámíthatatlan, de azt hiszem, nem tévedek nagyot, amikor azt mondom, az ilyen esetekben mutatkozik meg igazán, hogy hány igazi ismerős van a sok Facebook-barát között…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában