Helyi közélet

2015.09.23. 17:38

Monitoringozták a projektet Bodrogkis­faludon

Bodrogkis­falud - A megbízott szakértő a beruházás teljes spektrumát áttekintette.

Bodrogkis­falud - A megbízott szakértő a beruházás teljes spektrumát áttekintette.

Kétnapos látogatást tett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Shawn Webb, akit a Svájci Államszövetség bízott meg monitoring tevékenységgel az ivóvizes projekt kapcsán. A szakember előbb a Borsodvíz Zrt. telephelyén tájékozódott a pályázat előrehaladásáról, a felmerült nehézségekről, egy részletes prezentáció során pedig megismerkedett az eddig elvégzett munkával, a még hátralévő feladatokkal, azok tervezett ütemezésével.

Helyszíni bejárás

Másnap egy helyszíni bejáráson is részt vett Shawn Webb: találkozott Csicsek Dezsőnével, a Bodrogkisfaludért Egyesület vezetőjével, aki bemutatta neki a közelmúltban kialakított tájházat, és az ivóvízfejlesztési pályázat előnyeiről is elbeszélgetett a civil vezetővel. Ezután Ádám László polgármesterrel folytatott tárgyalást, majd a helyszínen megtekintette az elvégzett munkát. Ezután lapunkkal is megosztotta a megyében szerzett tapasztalatait.

– A helyiek elégedettek a fejlesztéssel és a kivitelezéssel, ez a legfontosabb – szögezte le előre Shawn Webb. – Ez a pályázat környezetvédelmi és egészségügyi szempontból is rendkívül fontos, az emberek életminőségét javítja a jövőben. Azt tapasztaltam, hogy az önkormányzatok és az együttműködő szervezetek között nagyszerű a kapcsolat, ami nagyon fontos egy ilyen volumenű építkezésnél. Hangsúlyozom, ez nem mindenhol van így, itt viszont tényleg komoly összhangban zajlik a kivitelezés. Különböző okok miatt volt csúszás, de minden jó, ha a vége jó. A svájciakat a tényleges végeredmény érdekli, az nem olyan nagy probléma, ha az általuk adott pénzt lassabban költik el. A lényeg, hogy olyan minőségű munkát végezzenek, amit ők is elvárnak. Ezzel itt semmi probléma, és jól haladnak a befejezés felé.

A zempléni látogatása során Shawn Webb Bodrogkisfalud után a bodrogkeresztúri és a tarcali kivitelezést is megtekintette, valamint szintén kikérte a települési vezetők véleményét.

Közvetlenül tájékozódott

Kiss Attila, a projektet koordináló és lebonyolító Borsodvíz Zrt. főmérnöke megjegyezte: a Svájci Hozzájárulás Program monitorozásával megbízott szakértő a beruházás teljes spektrumát áttekintette, hiszen nemcsak a beruházó Borsodvíz Zrt. munkatársaival, hanem a partner önkormányzatok képviselőivel is találkozott, ugyanakkor a civil kontroll is szóba került. A két nap folyamán közvetlenül tájékozódott a kivitelezők, a műszaki ellenőrök jelenlétében három – más-más megvalósítási fázisban lévő – kivitelezési helyszínen.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában