Helyi közélet

2015.09.06. 09:45

Mádi Furmint Ünnep - Képektől a hegyaljai "ketyerókig"

Mád - Pénteken kezdetét vette az idei Mádi Furmint Ünnep.

Mád - Pénteken kezdetét vette az idei Mádi Furmint Ünnep.Amíg az első látogatók a mádi főutcán sétálgatva mérték fel a borászatok kínálatát, addig pénteken délután a Demetervin borászatban megnyílt a Mád című kiállítás azokból a képekből, amelyeket Forster Jakab festett a közelmúltban a településről. A festőt a Tokaji Borbarátnők köre hívta a településre, és a tervek szerint a jövőben is dolgozik majd a borvidéken. Herczeg Flóra énekes népdalcsokra után Demeter Ervin, B.-A.-Z. megye kormánymegbízottja ajánlotta a látogatók figyelmébe a kiállítást, amelynek keretében áttekintést adott a magyarországi szőlőtermelés és borgyártás történetéről.

Ketyerók

Eközben a mádi művelődési ház melletti téren hegyaljai „ketyerókból” nyílt alkalmi szabadtéri kiállítás. A „ketyeró” olyan, kifejezetten a szőlőkben való közlekedés céljára megalkotott robbanómotoros szerkentyű, amely gazdája leleményességét, kézügyességét dicséri és alkalmilag sovány pénztárcáját mutatja, hiszen ilyen, többnyire több gépjármű alkatrészeiből „összeházasított” négykerekű járművel a normál forgalomban nem találkozhatunk.

A nap folyamán fellépett még a Furmint színpadon a Ciráda és az Abrakazabra zenekar, szombaton pedig bemutatták 27 tokaj-hegyaljai település közös pénzét, a Tokaji dukátot.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában