Helyi közélet

2015.09.16. 14:34

Küldjön hírt - Áthelyezik az ózdi atomium szobrot

Ózd - "<em>Tizenöt évvel ezelőtt 2000-ben az ózdi városvédők márciusi ülésén felvetettem, hogy a Stadion területén "eldugott" fával benőtt Atomium alkotást, szobrot helyezzék át a gyújtói városrész csomópontjába. A városvédők vezetősége nem vetette el a javaslatomat, de a kivitelezésnek többek között jogi akadálya is volt</em>" - írja Kerékgyártó Mihály.

Ózd - "Tizenöt évvel ezelőtt 2000-ben az ózdi városvédők márciusi ülésén felvetettem, hogy a Stadion területén "eldugott" fával benőtt Atomium alkotást, szobrot helyezzék át a gyújtói városrész csomópontjába. A városvédők vezetősége nem vetette el a javaslatomat, de a kivitelezésnek többek között jogi akadálya is volt" - írja Kerékgyártó Mihály.

2003-ban Ózd város vezetésének írásban küldtem el javaslatomat. Az idén 2015-ben egy baráti körben is említést tettem az atomiummal kapcsolatos elképzelésemről. Meglepetésemre volt aki saját ötleteként "tálalta" mindezt. A sors jóvoltából annak idején azt is láthattam, hogy miként készült az alkotás az Ózdi Kohászati Üzemek Nehézvasszerkezeti Műhelyében. Örülök annak, hogy a jelenlegi városvezetés döntött az atomium szobor áthelyezéséről. A lakosság szavazhat, hogy hol kerüljön elhelyezésre.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában