Helyi közélet

2015.09.03. 21:39

Kórusok középpontban Mezőkeresztesen

Mezőkeresztes - A hangversenyt természetesen egy közös kórusének zárta.

Mezőkeresztes - A hangversenyt természetesen egy közös kórusének zárta.

„Kórusok középpontban Keresztesen” címmel szerveztek kétnapos kórustalálkozót Mezőkeresztesen az elmúlt hétvégén. A házigazdán, a jövőre megalakulása 160. évfordulóját ünneplő Mezőkeresztesi Férfikóruson, valamint a Mezőkeresztesi Citera Zenekaron és a Mezőkeresztesi Kamaraegyüttesen kívül még 5 kórus, együttes vett részt a zenei eseményen. A Bükkábrányi Népdalkör, a Cantus Firmus Vegyeskar Sepsiszentgyörgyről, az Intermezzo Kórus Szovátáról, a Szerencsi Férfikórus valamint a Tiszaújvárosi Református Kórus.

Fontos a kultúra megőrzése

Szombaton felvonulással kezdődött a rendezvény Mezőkeresztes főutcáján. Az Emőd-Brass Fúvószenekar felvezetésével az eseményre érkezett kórusok és a házigazdák együtt, énekelve tettek egy nagy kört az iskolától indulva és a Művelődési Ház épületébe érkezve. A program az IKSZT-ben folytatódott tovább. Mielőtt felcsendült volna az énekszó, először Majoros János polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket, Bráz Györgyöt, Tiszaújváros polgármesterét, Csiger Lajost a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagját, valamint a megjelent kórusok tagjait és vezetőit. Beszédében kiemelte a kultúra megőrzésének és megtartásának fontosságát a településen.

A köszöntő szavak után a Mezőkeresztesi Citera Zenekar műsorával kezdődött a hangverseny. A zenés produkciót Zoller János karnagy vezetésével a Mezőkeresztesi Férfikórus műsora követte. A kórusok és népdalkörök sorban léptek fel a színpadon, majd a hangversenyt egy közös kórusének zárta.

Vasárnap délelőtt 10 órától kezdődött a koncerttel egybekötött istentisztelet a református templomban. Hajdú Ferenc tiszteletes igehirdetését követően a Mezőkeresztesi Kamaraegyüttes köszöntötte a jelenlévőket, a meghívott vendégeket, köztük Tállai András miniszterhelyettest, a térség országgyűlési képviselőjét. A kamaraegyüttes műsorával kezdődött a koncert, amelyen a házigazdák mellett a meghívott kórusok ismét megcsillogtatták énektudásukat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában