Helyi közélet

2015.09.08. 13:59

Az ipari park is várja az M30-ast

Szikszó - A PILOT projekt keretében a kisállat és nyúltenyésztést szociális programként kezelik Szikszón.

Szikszó - A PILOT projekt keretében a kisállat és nyúltenyésztést szociális programként kezelik Szikszón.

A Szikszói Ipari Park az eredeti alapítói szándék szerint az Ipari Park területén működő gazdálkodó szervezetek számára nyújt alapvető szolgáltatásokat. Célul tűzték ki az alapítók, hogy a tervezett Kassa-Miskolc Eurorégió kiindulópontja legyen. A Szikszói Ipari Park fejlesztése szorosan kapcsolódik az M30-as autópálya megépítéséhez és annak gazdasági, társadalmi fejlesztéséhez. Az Ipari Park a város keleti részén található, a település határában és közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezik, a már említett Miskolcot Kassával összekötő M30-as autópálya nyomvonalától mindössze néhány száz méterre húzódik.

- A kialakított infrastruktúra az Ipari Park I. ütemének területén kiépített, így alkalmas a betelepülők fogadására és a fogadni kívánt munkaerő a területet tömegközlekedéssel is biztonsággal és időben jól meg tudja közelíteni - nyilatkozta Füzesséri József, Szikszó polgármestere. - Az Ipari Park Miskolchoz való közelsége kedvező adottságokat teremt, mind a jól képzett humánerőforrás folyamatos biztosítására, mind a magas szintű üzleti szolgáltatások igénybevételére, illetve előbbieken túl jól integrálhatóak Miskolc és környékén lévő cégekben rejlő további beszállítói lehetőségek.

Hosszú távon

A Szikszó Ipari Park a tervezett fejlesztés megvalósítása után képessé válik további szolgáltatások magas szintű biztosításra is hosszú távon. Az üzletfejlesztési szakmai tanácsadás az Ipari Parkba betelepült vállalkozások számára kínál non-profitjellegű lesz terveink szerint - erről már Bárdos Zita, az Ipari Park Kommunikációs - és kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója beszélt lapunknak. - A felnőttképzési modellünk és módszertanunk, amely további szakképesítést biztosít a jelenleg a munkaerőpiacon hátránnyal indulók számára „MeritBridges – Híd az értékekhez” elnevezésű oktatási programunk Új út a munkába elnevezésű komplex fejlesztési program keretében, annak részeként valósul majd meg a t terveink szerint.

Megtudtuk: 2015-ben a PILOT projekt keretében egy képzési programmal és mintagazdaság működtetésével a Háztáji kisállat és nyúltenyésztést komplex foglalkoztatáspolitikai és - agrár szociális programként kezelik Szikszón.

Az önkormányzat támogatásával

Stratégiai célunk egy nemzetközileg ismert és elismert képzési központ, találkozási pont létrehozása, amely kiemelten foglalkozik a szociálisan hátrányos helyzetű munkavállalók önfenntartó és önfoglalkoztató vállalkozásinak támogatásával és a tradicionális szakmák utánpótlás nevelésével, valamint a tehetséggondozással.

- A megújuló Ipari Park az önkormányzat támogatásával biztosítja az alapvető szolgáltatások működéséhez szükséges jogi környezet, amely az Ipari Park kiváló földrajzi adottságai mellett további versenyelőnyt jelent az ide települő vállalkozások számára - fogalmazott Füzesséri József, Szikszó polgármestere. - Városunk a szabad vállalkozási zóna részévé vált, amikor a Kormány 2013 januárjában határozott arról, hogy az ország társadalmi, gazdasági leszakadással leginkább érintett 47 térsége kapja meg ezt a hatékony és jövőbe mutató területfejlesztési és támogatási lehetőséget. Ezen intézkedések a gyakorlatban a jelentős adókedvezmények, fejlesztési támogatások igénybevételének lehetőségét biztosítják a foglalkoztatási támogatások forrásainak elérése mellett, amelyek a zónában működő vállalkozások számára vonzóak.


Cégek sorának otthona

Cégek sora települt az elmúlt években a szikszói ipari területen. A Hell országos viszonylatban is kiemelt fejlesztéseket hajtott végre. De ott van a parkban többek között az Üvegszikla Kft., a Redo Water System Kft., és a DG Expert Kft. is. Mint megtudtuk, ezek mellett számos céggel folytatnak előrehaladott tárgyalásokat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában