Helyi közélet

2015.07.13. 11:46

Könyvterasz Sárospatak szívében: olvasni jó

Sárospatak - Ezen a nyáron is megnyitott Sárospatakon, a Makovecz téren a Könyvterasz.

Sárospatak - Ezen a nyáron is megnyitott Sárospatakon, a Makovecz téren a Könyvterasz.Csatlósné Komáromi Katalin, a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója a megnyitón elmondta, egy hagyományt folytatnak ezzel a nyári kitelepüléssel, hiszen sokan akadnak, akik szeretnek a szabadban, a jó levegőn olvasni.

A Könyvterasz elsősorban a legfrissebb napilapokat kínálja az odalátogatóknak, de van lehetőség a legújabb könyvek lapozgatására, igény esetén kölcsönzésére is. Természetesen a kölcsönzéshez a pár lépésre lévő könyvtárba is el kell látogatni, hiszen már csak digitális formában rögzítik a kiadott könyveket, és terminált nem telepítettek erre a néhány hétre a Könyvteraszra.

Maga a Könyvterasz egyfajta találkozóhelyként is funkcionál, ráadásul A Művelődés Háza és Könyvtára nem csupán ezt az egy funkcióját akarja kihasználni a város legújabb közösségi terének, hiszen a nyári szezon folyamán számtalan szabadtéri rendezvényt kínáltak és kínálnak majd a helyieknek és a városba látogató turistáknak egyaránt.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában