Helyi közélet

2015.07.04. 10:13

Az NGM felbontotta a PannErgy leányvállalatával kötött támogatási szerződést

Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Felbontotta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Kistokaji Üvegház Projektre a PannErgy leányvállalatával, a PannTerm Kft.-vel 2013-ban kötött támogatási szerződést, mivel a cég nem tudott megfelelni a szerződésben foglaltaknak - közölte a PannErgy Nyrt. pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Felbontotta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Kistokaji Üvegház Projektre a PannErgy leányvállalatával, a PannTerm Kft.-vel 2013-ban kötött támogatási szerződést, mivel a cég nem tudott megfelelni a szerződésben foglaltaknak - közölte a PannErgy Nyrt. pénteken az MTI-vel.A beruházás megvalósulását régészeti feltárások miatti költségnövekedés és finanszírozási nehézségek hátráltatták - indokolták.

A közlemény szerint a pályázaton elnyert több mint 2,8 milliárd forint állami támogatásra nem nyújtott be kifizetési igényt a vállalat az NGM-nek, így visszafizetési kötelezettség sem keletkezett.

Az anyavállalat ismertette: a kistokaji régészeti vizsgálat kimutatta, hogy a terület jelentős részén és annak környezetében is kiterjedt méretű régészeti lelőhely terül el. Az értékek megóvása miatt a kistokaji projekt kivitelezéséhez további régészeti vizsgálatok és örökségvédelmi intézkedések váltak szükségessé, amelyek nagymértékű költségnövekedést és a kivitelezés időbeli elhúzódását eredményezték volna - írják.

Jelentős kockázati elemmé vált a projekt finanszírozásának teljesíthetősége is, mivel a PannTerm Kft. több mint egy éves tárgyalássorozat után sem kapott megfelelő finanszírozási ajánlatot.

Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint azt mondta: a társaság mindent megtesz azért, hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban akár finanszírozással együtt nyerhessen el európai uniós forrást, amelyben olyan partnerrel vehet részt, akivel pénzügyileg és szakmailag is meg tudja valósítani a projektet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában