Helyi közélet

2015.06.29. 12:05

Karddal is segíthetik Zsófi gyógyulását

Miskolc - Jótékonysági napot rendeztek a beteg kislányért vasárnap.

Miskolc - Jótékonysági napot rendeztek a beteg kislányért vasárnap.A miskolci Kóbor Lovagok is szeretnék segíteni a 2,5 éves miskolci Mátyás Zsófia gyógyulását. Mint arról már beszámoltunk: a hejőcsabai kislány csecsemőkori agybénulása miatt a mozgásért felelős agyrésze elhalt. Ennek következtében kevert izomtónus alakult ki, a végtagjai feszesek, a háta és nyaki izomzata gyenge, emiatt önállóan csak kúszva tud mozogni. Zsófit szeretnék idén ősszel Barcelonában megműteni, az orvosok szerint ennek a beavatkozásnak 99 százalékos lenne az eredményessége. A műtét, a kiutazás és az utólagos gyógy­kezelések, fejlesztő tornák költségei azonban sokba kerülnek, ezért adományokra van szükség. Ebben segített a vasárnap megrendezett Hejőcsabai Juniális is, amelynek teljes bevételét Zsófi családjának ajánlották fel.

De a miskolci Kóbor Lovagok is beszálltak a jótékonysági akcióba: ők egy kardot ajánlottak fel, amely egy múzeumi másolata annak, amelyet a XIV. században, Nagy Lajos király korában használtak a lovagok. Ez a kard másfél kezes, Regenyei Péter fegyverkovács munkája, a fa dísztokot pedig Klucsár András népi iparművész készítette. A licitre bocsátott kard egyébként 500 előadást ért meg a kóbor lovagok műsorában. A licit 70 ezer forintról indult a Borsod Online-on, jelenleg 110 ezer forintnál tart. A kardot egyébként ezen a héten gyűjtőknek is felajánlják licitre.

ÉM-NSZR, HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában