Helyi közélet

2015.06.18. 08:44

10 milliós adomány a felfekvés ellen

Miskolc - Hat intézmény kapott segítséget a Miskolctapolcai Rotary Klub kezdeményezésére összegyűlt pénzből.

Miskolc - Hat intézmény kapott segítséget a Miskolctapolcai Rotary Klub kezdeményezésére összegyűlt pénzből.

Másfél évvel ezelőtt indult ez a nagy projektünk, amit a Rotyaryn belül létrehoztunk – nyilatkozta dr. Papp Kálmán, a Miskolctapolcai Rotary Klub elnöke. – Kezdeményezésünkhöz társult a szekszárdi klub és az Egyesült Államokból egy arizonai klub. Mindezek mellett az amerikai és Rotary magyar kormányzósága adta össze azt az összeget, amit most jótékonyságra tudunk fordítani.

Magyarok és amerikaiak

Végül 36 ezer dollár, azaz közel 10 millió forint gyűlt össze, amely összegből a felfekvés kialakulásának megelőzésében és terápiájában használatos eszközöket (különféle antidecubitus matracokat és speciális ágyakat) vásároltak hat magyarországi egészségügyi és szociális ellátó intézmény részére. Nevesül a Semmelweis Kórház Hospice Ház Miskolc, a Balassa János Kórház Hospice Ház Szekszárd, a B.-A.-Z. Megyei Kórház Onkológiai Osztály Miskolc, a B.-A.-Z. Megyei Kórház GYEK Intenzív Osztály, a Koch Róbert Kórház Onko-Pulmonológiai Osztály Edelény és az ózdi Szent Anna Szeretetotthon kapja ezeket.

Dr. Papp Kálmán a tegnapi átadáson elmondta azt is: a klub alapvető ars poeticája az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülő emberek segítése.

– A Hospice az egyik leginkább kedvezményezettünk: olyan állapotban lévő emberek utolsó heteinek, napjainak a segítése, akik nagyon rászorulnak – fogalmazott. – A felfekvés az egészségügyben elég nagy probléma, ezért olyan centrumokat kerestünk, akik igazán bevonhatóak.

A következő akció

Dr. Apáti Pál, a klub titkára elárulta, hogy hat darab ágy van belefoglalva a projektbe, és csaknem 60 antidecubitus matrac.

– Klubunk folytatja jótékonysági munkáját: a legközelebbi akciónk a miskolctapolcai Anna-bál lesz júliusban – mondta.

 

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában