Helyi közélet

2015.04.23. 10:52

Gyerekekkel lopta a kegytárgyakat Aszalón és Szikszón

Szikszó - Vádat emelnek a szikszói zsidó temetőben sírokat rongáló nő ellen.

Szikszó - Vádat emelnek a szikszói zsidó temetőben sírokat rongáló nő ellen.Mindig gyerekek társaságában követte el a rongálást, lopást, garázdaságot az a 21 éves nő, akivel szemben többek között 66 síremlék megrongálása miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség.

2014 februárja és szeptembere között hét bűncselekmény bizonyítható a fiatal nőre és gyerekkorú társaira, akik több helyre betörtek és kisebb értékű dolgokat loptak el. Többször lakóházak ablakait dobálták meg ökölnyi kövekkel, kárt és riadalmat okozva az ott lakóknak.

A csapat 2014 márciusában és áprilisban Aszalón a református és a katolikus temetőbe is bement és ott a sírokról kegytárgyakat feszítettek le, illetve egy kriptába bemenve az abban lévő koporsóból emberi csontokat is kiborítottak. A legnagyobb pusztítást 2013 szeptemberétől 2014 májusáig a szikszói zsidó temetőben okozták. Ide mintegy negyven alkalommal mentek be éjszakánként és összesen 64 sírt rongáltak meg. Minden motiváció nélkül, szórakozásból ledöntötték a kőből, márványból készült síremlékeket, vascsövekkel szétverték azokat. A kár 3,3 millió forint. A gyermekkorú elkövetőket minden esetben a tőlük 8 évvel idősebb vádlott nő vette rá a cselekmények elkövetésére.

Börtönt kérnek a nőre

Tavaly ősszel egy betörés során tetten érték és előállították őket. A gyermekkorú személyekkel szemben a nyomozást megszüntették, a nő esetében lopás, rongálás, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, garázdaság vétsége miatt az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

ÉM-SZB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában