Helyi közélet

2015.03.29. 21:00

De akkor ki ölte meg a nénit?

Miskolc - A Miskolci Törvényszéknek újra kell tárgyalnia a 2011-es miskolci Szentpáli utcai ember­ölés ügyét.

Miskolc - A Miskolci Törvényszéknek újra kell tárgyalnia a 2011-es miskolci Szentpáli utcai ember­ölés ügyét.

2014 nyarán nem tudta kétséget kizáróan megállapítani K. Mária Eszter bűnösségét a Miskolci Törvényszék, így elsőfokú ítéletükben felmentették az emberölés vádja alól.

Mint portálunkon is olvashatták, a Szentpáli utca egyik társasházában lévő szépségszalonban masszőrként dolgozó nőt azzal vádolták meg, hogy megölte a házban lakó 86 éves nénit egy „táblakihelyezés miatti” heves vita közben. Az ítélet indoklásában azt mondták, hogy a bizonyítékok nem egyértelműek, a logikai lánc hiányos. A vádlott maga is végig tagadta a cselekmény elkövetését, de az ügyészség szerint a vádat alátámasztották a helyszíni szemléről, házkutatásról készült jegyzőkönyvek adatai, a lefoglalt bűnjelek, az ügyben kirendelt orvosszakértő, nyomszakértő, ujjnyomszakértő, informatikai szakértő, vegyész szakértő, biológus szakértő véleménye, ezen túlmenően pedig a hazugságvizsgálat adatai, a tanúk vallomása, a biztonsági kamerák felvételei. A védelem azonban pont arra hivatkozott, hogy ezek egyike sem nyújtott bizonyítékot a vádlott ellen, sőt éppen, hogy cáfolta a bűnösségét. Tehát az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék mindezek alapján az emberölés bűntette miatt emelt vád alól felmentette a nőt. Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést a felmentés miatt. Indítványozta az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új elsőfokú eljárás lefolytatását.

Hibák az eljárásban

A Debreceni Ítélőtábla csütörtökön meghozott jogerős ítélete szerint az elsőfokú bíróság elmulasztotta indokolási kötelezettségét, amikor nem foglalt állást a sértett halálának időpontját illetően. Az is hiba volt az ítélőtábla szerint, hogy az elsőfokú eljárásban nem hallgattak meg valamennyi szakértőt. Ez a tény már önmagában is felderítetlenséghez és megalapozatlansághoz vezetett. Az elsőfokú bíróság iratellenes megállapításokat tett a helyszín biztosításával kapcsolatban.

Az ítélőtábla – tekintettel a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára – a vádlott lakhelyelhagyási tilalmát a megismételt eljárás előkészítő szakaszáig fenntartotta. Ez ellen a vádlott és védője fellebbezést nyújt be a Kúriához.

A kérdés azonban továbbra is kérdés marad: ki ölte meg az idős nénit?

ÉM-SZB


Miskolc - A Debreceni Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet a Szentpáli utcai emberölés ügyében. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában