Helyi közélet

2015.03.09. 10:16

Bővül a napelemes rendszer Bükkábrányban

Bükkábrány - A beruházás révén ismét „spórolhat” az önkormányzat.

Bükkábrány - A beruházás révén ismét „spórolhat” az önkormányzat. – Egy megnyert KEOP-os pályázatnak köszönhetően újabb energetikai fejlesztés lesz településünkön – tudtuk meg Szalai Szabolcstól, Bükkábrány polgármesterétől. – A „Bükkábrány egyes közintézményein napelemes rendszer kiépítése” elnevezésű projekt révén 45 662 609 forintos beruházás valósul meg várhatóan tavasszal. Ennek keretében 10 kilowatt­óra teljesítményű napelemek kerülnek az óvodára, melyen már található egy ugyanekkora kapacitású rendszer, míg az iskola és a konyha 50 kilowatt­óra teljesítményűvel lesz felszerelve. Konkrét számokat nyilván még nem tudhatunk, de az biztos, hogy jelentős megtakarítást eredményez majd az önkormányzatnak ez a fejlesztés.

A település vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy elkészítették a 2014–2020-as pályázati ciklusra vonatkozó azon fejlesztési terveket, melyeket meg kíván valósítani az önkormányzat.

Fellépők a fesztiválon

– Nemrégiben egy hetet töltött nálunk Erdélyből, Kovászna megyéből leendő testvértelepülésünk, Bereck futballcsapata – mondta Szalai Szabolcs. – A felkészülés mellett több edzőmérkőzést is játszottak, valamint megismerkedtek Bükkábrány és a környék nevezetességeivel, és március 15-én a mi küldöttségünk is viszonozni fogja a látogatást.

A polgármester beszámolt arról is, hogy már megvan a hagyományos V. Ősfa Fesztivál időpontja: a nagyszabású rendezvényt május 30-án rendezik meg. A színes programok mellett számos koncertet láthatnak majd a kilátogatók, színpadra lép Vastag Csaba, a V-Tech, a Groovehouse és az UFO, és az est fénypontja a Sheyla Bonnick The Sounds Of Boney M fellépése lesz.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában