Helyi közélet

2015.02.10. 10:17

Támogatják az ózdiak a börtönépítést

Ózd - Börtönlátogatást tervez Janiczak Dávid, mielőtt a testület elé vinnék az építés pályázatáról szóló előterjesztést.

Ózd - Börtönlátogatást tervez Janiczak Dávid, mielőtt a testület elé vinnék az építés pályázatáról szóló előterjesztést.A megjelölt határidőig, a megadott helyszínekre eljuttatott véleménynyilvánító szórólap alapján az ózdiak támogatják, hogy a város pályázatot nyújtson be a börtönépítésre. A beruházás gondolata néhány héttel ezelőtt vetődött föl, amikor Janiczak Dávid polgármester látogatást tett Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán, ahol Lajtár József vezérőrnagy fogadta.

Mivel a lakosságot egy ilyen beruházás terve erősen megoszthatja, az ózdi városvezetés első körben az emberek véleményére volt kíváncsi. A település honlapján folyamatosan lehet szavazni börtön kérdésben, ezzel párhuzamosan pedig 15 ezer szórólapot juttattak el a háztartásokba. Ezeket kitöltve, a város 11 pontjára vártak vissza.

Jóval több az igen

Ebben a formában 2144-en voksoltak, 1736-an támogatták a börtönépítést, míg 408-an ellenezték. A véleménynyilvánítás online formában nagyságrendileg hasonló arányt mutat, hiszen az igenek száma megközelíti a kétezret, az elutasítók pedig valamivel több mint hatszázan vannak. A lakosság szondázása után így újabb lépések következhetnek, méghozzá rövid határidőn belül.

- A közeljövőben két börtönben is látogatást teszek, mert további személyes tapasztalatokat kívánok szerezni – árulta el a következő lépést Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. – Amennyiben ezek is megerősítenek az elképzelésünk helyességében, akkor a testület elé visszük a kérdést. A jövő héten tartjuk a februári tanácskozást, így már nagyon szűk a határidő. Most úgy gondolom, március elején, rendkívüli formában tárgyalhatjuk a börtönépítés pályázatáról szóló előterjesztést. Ha pedig a grémium is támogatja a beruházást, akkor benyújtjuk a pályázatunkat.

Janiczak Dávid azt is hozzátette, hogy az építésre kijelölendő lehetséges területet is fixálni kell. Továbbra is tartja, hogy a börtön csak és kizárólag a város határában épülhetne föl, lehetséges helyszínként Bánszállást nevezte meg.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában