Helyi közélet

2015.02.20. 10:53

"Önök mind az állam arcai!"

Miskolc - Csütörtökön országszerte félezren kaptak kormányablak ügyintéző bizonyítványt.

Miskolc - Csütörtökön országszerte félezren kaptak kormányablak ügyintéző bizonyítványt.A kormányablak ügyintézők II. évfolyamának képzése tavaly februárban vette kezdetét a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a megyei kormányhivatalok szervezésében a fővárosban és a megyeszékhelyeken. A hallgatók a képzési programnak megfelelően záróvizsgát tettek, a megszerzett oklevelek átadására országszerte, így Miskolcon is csütörtökön került sor.

Az ember nélkül nem megy

– Önök mind az állam arcai! – kezdte ünnepi beszédét Kisfaludy László, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részéről. Szerinte az a legnagyobb dicséret, amikor az ügyfél jelzi, hogy elégedett.

Többek között beszélt arról is, hogy most 500 ügyintéző (csütörtökön Miskolcon 27-en) végzett, míg az első évfolyamban korábban közel négyezren kaptak oklevelet.

– A tanulási folyamat nem ér véget a bizonyítványát­adással, az a munkakörnyezetben folytatódik – zárta gondolatait.

Érzékletes példával nyitott Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője. Arról beszélt, hogy a 2001 szeptemberi terrortámadás után az Egyesült Államok vezető hivatalai kénytelenek voltak belátni, hogy hiába a csúcstechnika, humán erőforrás nélkül semmire sem mennek…

– Ez igaz ránk is: hiába a fejlett informatikai rendszer, az emberi erőforrást nem tudjuk pótolni – jelentette ki.

A végzősök közül Antalné Ficsor Izabella kérdésünkre elmondta: a kormányhivatalok szervezete, felépítése, a járási hivatal és például az intézendő ügyek is a tananyag része volt. „Hasznos és szükséges volt!” – árulta el a mályi járási kirendeltség dolgozója.

– A járási hivatali dolgozók csak egy területen dolgoznak, így most voltak az okmányirodából, a szociális osztályról, a földhivataltól, az építési osztályról – ezt már Bodi Judit mondta lapunknak.

Bárki bármit intézhet

– Az a lényeg, hogy a Kor­mányablakban bárki intézhet bármit, s ehhez tudunk most már mi is teljes felvilágosítást nyújtani.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában