Helyi közélet

2015.02.26. 08:37

A "gazdák" és a "gazdasszonyok" is megtalálják számításaikat

Felsődobsza - Régi hiányt pótol az a korszerű szolgáltatóház Felsődobszán, amelyet február 24-én adtak át.

Felsődobsza - Régi hiányt pótol az a korszerű szolgáltatóház Felsődobszán, amelyet február 24-én adtak át.

Nem kis bátorság kellett ahhoz 2000-ben, hogy az addigi biztos munkahelyet feladva, megalapítsam a saját vállalkozásomat, a VÉD-Ő 2000 Bt-t - kezdte avatási beszédét Luterán András, a Védépszolg Kft. ügyvezetője. Külön köszöntötte Török Dezsőt, a megyei közgyűlés elnökét és Koleszár Gábort, az MVH Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltsége vezetőjét. A fő profil kezdetben munkabiztonsági, tűzvédelmi, környezetvédelmi szolgáltatás volt, majd a mélyépítéssel bővült. Az évek során fejlődtünk és új céget jegyeztünk be, Védépszolg Kft.néven, a két helyen létszámunk elérte a 30 főt - mondta nem kis büszkeséggel a hangján Luterán András. Később gazdaboltot nyitottunk, aztán pályázatot nyújtottunk be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatóságához "Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése" címen, 2013 őszén megnyertük. A beruházás összege 48 millió forint volt, amelyből 65 százalékos támogatás mellett, 31 millió vissza nem térítendő forrást biztosított, utófinanszírozással. A múlt év novemberére elkészült az új szolgáltatóház épülete, az esztendő végére jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkeztünk. Teljesítettük a határidőket. Az új beruházás javíthja Felsődobsza képét és nemcsak a "gazdák", de a "gazdasszonyok" is megtalálják itt a háztartásukhoz szükséges kellékeket, eszközöket, és újabb dolgozóknak nyújt rendszeres megélhetést biztosító havi jövedelmet.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta köszöntőjében, hogy olyan üzenete van, hogy akiben van akarat, van tehetség és e kettő párosul, akkor ez a szép szolgáltatóhát a látható eredmény. Minden egyes vállalkozás életében rendkívüli esemény egy új épület átadása, kívánom, hogy használják és működtessék mindenki megelégedésére és tegyék ezt hosszú ideig. Ezt követően Gazsiné Vízi Éva tiszteletes és Varga Béla esperes megáldották, megszentelték az új épületet. Végezetül Török Dezső, Koleszár Gábor és Luterán András átvágták a nemzeti színű szalagot.

A felsődobszai program zárásaként a jelenlevők megtekintették a felsődobszai vízierőművet, amelyet Papp András, a Szinergy ügyvezetője mutatott be a látogatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában