Helyi közélet

2014.12.04. 15:08

Közlemény - Szabályozott keretek - Zöld Nyíl nagyprojekt könyvvizsgálói szerződése

Miskolc - A Zöld Nyíl projektigazgatóság közleménye a Zöld Nyíl nagyprojekt könyvvizsgálói közbeszerzésével és annak eredményével kapcsolatban és reagálásként is a szerdán elhangzott MSZP-s sajtótájékoztatóra.

Miskolc - A Zöld Nyíl projektigazgatóság közleménye a Zöld Nyíl nagyprojekt könyvvizsgálói közbeszerzésével és annak eredményével kapcsolatban és reagálásként is a szerdán elhangzott MSZP-s sajtótájékoztatóra.

A Zöld Nyíl nagyprojekt – az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata útján – először 2009. március 5-én, közbeszerzési eljárás lefolytatásával kötött megbízási szerződést a budapesti K-E-S AUDIT Könyvvizsgáló, Könyvvezető és Adószakértő Kft.-vel. A szerződés határidejének lejárataként a Projekt pénzügyi zárásának véghatárideje lett megjelölve, azaz 2012. június 30. A Támogatási Szerződés 2011. szeptember 9-én módosításra került, amelyben a Projekt lezárásának határideje 2015. június 30-ra változott.

A Támogatási Szerződés módosítása nem vonta magával a K-E-S Audit Kft.-vel kötött szerződés lejáratának határidő módosítását. Tekintettel arra, hogy a Könyvvizsgáló részvétele a Projekt pénzügyi bonyolításának szükségszerű, szabályozott és előírt eleme, ezért a könyvvizsgálói feladatok ellátására a projekt zárásáig ismét szerződést kellett kötni. A hátralévő feladatok mennyisége és becsült értéke indokolta a meghívásos közbeszerzési eljárás megindítását.

Az eljárásra, mivel európai uniós nagyprojektről van szó, csak olyan cégek kerülhettek csak meghívásra, amelyek már korábbi nagyprojektben könyvvizsgálói tapasztalattal rendelkeztek, hasonló európai uniós támogatásban részesülő nagyprojektek auditálási feladatait elvégezték. Ez alapján a megrendelőnek kevés cég közül volt lehetősége kiválasztani azt a hármat, amelyek között volt a K-E-S AUDIT Kft. is. Mellette még egy veszprémi és egy budapesti székhelyű cég felelt meg a szigorú, az európai unió nagyprojektekkel szemben támasztott elvárásainak és a magyar közbeszerzési jog támasztotta követelményeknek.

A legalacsonyabb megajánlott ajánlati ár – mint bírálati szempont – alapján került a K-E-S Audit Kft. kiválasztásra, így továbbra is a 2009-ben választott cég végzi a Zöld Nyíl nagyprojekt könyvvizsgálói feladatait.

Kiadja: Zöld Nyíl „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” projektigazgatósága

- Pásztor Imre, Miskolc Holding Kommunikációs, PR vezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában