Helyi közélet

2014.12.05. 23:11

Ajándékot kaptak a Mikulástól

Nyékládháza - Pénteken délután felavatták a nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola műfüves labdarúgó pályáját.

Nyékládháza - Pénteken délután felavatták a nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola műfüves labdarúgó pályáját.Ünnepi ceremónián ritkán látható annyi gyerek és felnőtt, érdeklődő és labdarúgó, mint pénteken délután Nyékládházán. Az iskola udvarán 24 millió forintból építették fel a létesítményt (a kivitelező a Sport-Bau Trade Kft. volt, a munkálatokhoz tíz százalékot önrészként biztosított az önkormányzat) ), amelyet Tállai András miniszterhelyettes, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője (a Mezőkövesd Zsóry FC elnöke), Urbán Sándorné polgármester, Balázs András, az MLSZ megyei igazgatóságának társadalmi elnöke és Sajti Viktor, az MLSZ helyi igazgatója avatott fel.

Messi és Ronaldo

Tállai András arról beszélt, hogy hazánkban átalakult a sport finanszírozási rendszere, s a kormányzat nem csupán a labdarúgást, hanem más sportágakat is felkarolt. Örvendetes, hogy nagy lépések történtek a létesítmény-építés terén, s most ennek jegyében gyarapodott Nyékládháza.

Szót kapott Dunai II Antal, az egykori Újpesti Dózsa sokszoros bajnokcsapatának olimpiai bajnoka, aki a tucatnyi gyerekre pillantva megható szavakkal rukkolt ki:

– Szép ajándékot kaptatok Mikulásra és remélem, hogy köztetek van az új Messi, vagy Ronaldo – mondta az MLSZ utazó nagyköveteként szolgáló hajdani ezüstcipős kiválóság, majd hozzátette: – A mi időnkben nem is álmodhattunk ilyen pályáról és körülményekről, így nektek sokkal könnyebb dolgotok van, mint nekünk volt. Csak az a dolgotok, hogy sokat focizzatok és kamatoztassátok tehetségeteket.

Az avatáson nem csupán a helyi gyerekek, hanem a profik és az amatőrök is pályára léptek. A megyei II. osztály Közép csoportjában szereplő Nyékládháza gárdájának ellenfele a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es, élvonalbeli várományos csapata volt. Talán felesleges leírni, hogy nem az eredményen volt a hangsúly...

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában