Helyi közélet

2014.10.15. 19:27

VIII. Hernád–völgyi Tehetségkutató Fesztivál

Hernádszentandrás - Október 17-én és 18-án rendezik meg a VIII. Hernád–völgyi Tehetségkutató Fesztivált, ahol tíz település fiataljai mutatkozhatnak be Vers, Ének, és Zene kategóriákban.

Hernádszentandrás - Október 17-én és 18-án rendezik meg a VIII. Hernád–völgyi Tehetségkutató Fesztivált, ahol tíz település fiataljai mutatkozhatnak be Vers, Ének, és Zene kategóriákban.

A rendezvényre 110-en jelentkeztek, a zsűriben ott lesz Takáts Tamás is. Üveges Gábor, az ötletadó és a versenynek otthont adó település polgármestere arról beszélt: a közösségfejlesztés kiemelt feladata, a tehetségek felkutatása és gondozása. A fiatal generáció azzal válik a közösség alkotó részévé, ha azt a tevékenységet teszi hozzá, amiben öröme és sikerélménye van. Kiemelten fontos ez olyan térségekben, ahol a szülői ház sokszor nem tud hátteret biztosítani mindehhez.

A Hernád–völgyi Tehetségkutató Fesztiválnak már komoly hagyományai vannak. A kétnapos rendezvényt Hernádszentandrás Község Önkormányzata és az Összefogás Hernádszentandrásért Alapítvány számos támogatóval együttműködésben szervezi 2007 óta. Üveges Gábor hozzátette: minden évben igyekeznek olyan neves, szakmában országosan elismert zsűritagokat megnyerni a rendezvényhez, akiknek a véleményéből a fellépő gyerekek sokat meríthetnek, személyes példájuk pedig biztatást ad a tovább fejlődésükhöz. Az idei év vendégei között szerepel Ihos József, aki a versmondókat pontozza és tanácsokat ad nekik. Ének és Zene kategóriákban az ítészek között lesz Takáts Tamás előadóművész, a Karthago zenekar frontembere, Bokor Jutta operaénekes, a Magyar Állami Operaház tagja, Simon Fruzsina előadóművész, az X-Faktor 2014-es résztvevője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában