Helyi közélet

2014.10.08. 08:52

Élmény lesz a fizika is

Miskolc - Az Avasi Gimnáziumban is épül az új természettudományos labor, melynek projektnyitó rendezvényét kedden tartották az intézményben.

Miskolc - Az Avasi Gimnáziumban is épül az új természettudományos labor, melynek projektnyitó rendezvényét kedden tartották az intézményben. Mint arról korábban már beszámoltunk, Miskolcon négy gimnáziumban (Herman Ottó Gimnázium, Földes Ferenc Gimnázium, Lévay József Református Gimnázium és az Avasi Gimnázium) alakítanak vagy alakítottak ki az Öveges-program keretében korszerű, minden igényt kielégítő laborokat. Azari Henriette laborvezető, fizika-informatika szakos tanár lapunknak elmondta, az Avasi Gimnáziumban az építkezések már nyáron elkezdődtek. A helyiségek kialakításán és berendezésén kívül a programhoz tananyagfejlesztés, valamint tanárképzés is kapcsolódik. Azonban nem csak az Avasi Gimnázium diákjai tanulhatják itt élményszerűen a természettudományos tantárgyakat, hanem 11 általános iskola tanulói is, tehát több mint 2000 gyerek. A laborvezető hozzátette: a két laborban tanári és tanulói kísérletek folynak majd, aminek legfőbb célja az, hogy a gyerekek szívesen tanulják a biológiát, földrajzot, kémiát és fizikát. A gimnázium laborprojektje közel 346 millió forintba kerül.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában