Helyi közélet

2014.09.09. 16:06

Közlemény - Nyílt levél az oktatási tárcának

Miskolc - A Kazinczy Iskola Szülői Munkaközösségének válasza a tárcának.

Miskolc - A Kazinczy Iskola Szülői Munkaközösségének válasza a tárcának.

Szerintünk még sincs minden rendben - és nem is lesz!

Köszönjük gyors reagálásukat és a minden bizonnyal alapos vizsgálatot, amelynek eredményét az alábbi két mondatban összefoglalták:

"A Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a tanév rendben elindult, a gyerekeket semmilyen hátrány nem érte. Az igazgatónő megbízását adminisztrációs okok miatt csak később tudta átvenni."

Gondoljuk, hogy szintén adminisztrációs hiba lehet az oka annak, hogy Dávid Enikő megbízott igazgató asszony tudtunkkal csak szeptember 2.-án adta be felmondását akkori munkahelyén, a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvodában, miközben VIII.15.-től élt a kinevezése a Kazinczy-ban, még ha később is vette azt át. Ezek szerint két hétig két különböző intézményben állt alkalmazásban (ami szintén adminisztrációs hiba)? Ugyancsak az adminisztráció ördögének számlájára kellene írnunk azt is, hogy VIII.25.-én a miskolci tankerület utasítására a Kazinczy-ban az általános igazgatóhelyettes megkezdte a tanévet, miközben Dávid Enikő VIII.15.-i kinevezéséről nem tájékoztatták őket!? A hadseregben anno azt mondták: mindig az utolsó parancs az érvényes!

Felkérjük Önöket, hogy vegyék a fáradtságot, jöjjenek el a fővárosból Miskolcra és személyesen vizsgálják ki az esetet!

Beszéljenek egyenként az elnémított tanári kar tagjaival, vizsgálják meg Dávid Enikő eddig kiadott intézkedéseit, és természetesen mi is állunk az Önök rendelkezésére!

Amennyiben a tárcának és a KLIK-nek nem számított a szülők véleménye, akkor - feltételezzük - nem számít a szülők pénze sem. Meg fogjuk tagadni az iskolai támogatások befizetését: a diákönkormányzat, az iskolai sportkör, a tisztasági felszerelések és az iskolai alapítvány támogatását, fejenként 4000,-Ft. Illetve adónk 1%-val sem kívánjuk támogatni Dávid Enikő iskoláját.

Szeptember 9.-én 19.00 órakor az anyaiskola előtt ismét kinyilvánítjuk véleményünket és akaratunkat!

- Kazinczy SzMK -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában