Helyi közélet

2014.09.12. 11:49

11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál - Újra itt a mozifesztivál!

Miskolc - Ma nyitja kapuit a Jameson Cinefest, és tíz napon át Miskolc lesz a „film fővárosa”.

Miskolc - Ma nyitja kapuit a Jameson Cinefest, és tíz napon át Miskolc lesz a „film fővárosa”.Soha nem vetítettek még ennyi filmet – 205-öt – a CineFesten, nyilatkozta a 11. rendezvényről a Cine-Mis Kft. igazgatója, Bíró Tibor lapunknak. Az eddigi legszínvonalasabb fesztivál lesz az idei, hangsúlyozta, és a filmek számát tekintve is jelentősen bővült a rendezvény az elmúlt évekhez képest.

Ma kezdődik tehát a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek célja az idén is az, ami évek óta: a világ filmművészetének legjelentősebb és legújabb alkotásait Miskolcra hozni. A versenyprogramban az idén 85 film szerepel, ebből 20 nagyjátékfilm, 33 kisfilm, 19 animációs és 13 dokumentumfilm. Versenyen kívül még 8 nagyjátékfilmet láthat a közönség.

Mindemellett kiegészítő programok hosszú sora – koncertek, szakmai programok, workshopok – várják az érdeklődőket. A rendezvények ingyenesen látogathatók.

Bemutattuk a fesztivál miskolci résztvevőit, a fiatal dokumentumfilmeseket: Dallos Csaba és Földvári Barbara a Miskolci Egyetemen dolgoznak, filmjeiket a CineFesten is láthatja majd a közönség.

A moziünnep történéseiről a rendezvény tíz napján folyamatosan tudósít majd lapunk.

Részletes program a cinefest.hu-n található >>>

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában