Helyi közélet

2014.08.26. 21:35

Sörből lett a wifi

Miskolc - Százszázalékos lesz a wifi-lefedettség a Miskolci Egyetem tanulmányi épületeiben.

Miskolc - Százszázalékos lesz a wifi-lefedettség a Miskolci Egyetem tanulmányi épületeiben.

Egymillió ötszáz forint adományt nyújtott át kedden a Heineken Hungária Zrt. a Miskolci Egyetem számára. A társaság az idei EFOTT Fesztiválon elfogyasztott minden korsó Soproni árából 20 forintot a Miskolci Egyetem támogatására fordított. A sörfogyasztó fiatalok három, előre kiválasztott cél közül szavazással döntötték el, hogy melyik nyerje el a támogatást.

Az eredményt Torma András, az egyetem rektora jelentette be kedden. Mint mondta, legtöbb szavazat az egyetem wifi-lefedettségének növelésére érkezett. Így a tanulmányi épületek eddigi 80 százalékos lefedettsége 90 százalékosra nőhet a Heineken segítségével, a hiányzó 10 százalékot pedig az egyetem teszi hozzá, hogy a diákok zavartalanul intézhessék interneten tanulmányi ügyeiket.

Nemes ügyek

Az adományt Szederkényi Zita, a Heineken Hungária Zrt. Kommunikációs menedzsere nyújtotta át, aki hangsúlyozta: a társaság fontosnak tartja, hogy nemes ügyeket támogasson. Mivel ott vannak minden nagyobb fesztiválon, alkalmuk nyílik arra, hogy bevételük egy részét nemes célokra ajánlják föl.

Jedlicska Tibor, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke azt emelte ki, hogy a wifi-lefedettség növelése nagy segítség lesz a diákok számára, hiszen ma már mindegyikük zsebében ott van a mobiltelefon. A fiatalok szinte minden egyetemi ügyet az internet segítségével intéznek.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában