Helyi közélet

2014.08.07. 09:22

Küldjön hírt - Festmények a Vajdaságból

Borsodnádasd - Az Újra Ózdért Egyesület elnökének, Telky Jánosnak a közreműködésével "Festmények a Vajdaságból" címmel rendeztek kiállítást 2014.augusztus 6-án szerda délután a borsodnádasdi Köztársaság úti Közösségi Ház és Könyvtárban, Molnár Mária-Eti alkotásaiból.

Borsodnádasd - Az Újra Ózdért Egyesület elnökének, Telky Jánosnak a közreműködésével "Festmények a Vajdaságból" címmel rendeztek kiállítást 2014.augusztus 6-án szerda délután a borsodnádasdi Köztársaság úti Közösségi Ház és Könyvtárban, Molnár Mária-Eti alkotásaiból.A művésznőt és a megjelenteket Kormos Krisztián a város polgármestere köszöntötte, majd Érsek Barnabásné ismertette Molnár Mária-Eti életútját, munkásságát, aki 1949-ben született a vajdasági Magyarkanizsán és most is ott él.

A festészettel 1996-óta foglalkozik intenzíven, különböző technikákkal. Ezen belül is kedvence az akvarell. Mint önképző festő, a realista irányzat művelője. Rengeteg kollektív és egyéni kiállításon mérette meg már magát. A "begyűjtött" elismeréseknek se szeri, se száma.

Hitvallása: "Az aracsi romtemplom, a vajdasági Magyarok megmaradásának a szimbóluma, háborúkat átélten, megtépázva, de büszkén áll és él, mint a mi lelkünkben MAGYARSÁGUNK."

- Kerékgyártó Mihály -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában