Helyi közélet

2014.07.08. 14:19

Hegyaljára figyel a világ

Tokaj - Szőlészeti-borászati világkonferencia kezdődött Tokajban.

Tokaj - Szőlészeti-borászati világkonferencia kezdődött Tokajban.A szőlészeti és borászati kutatószakma legrangosabb rendezvénye kezdődött meg hétfőn Tokajban. A tizedik alkalommal megrendezendő Terroir Világkonferenciának először ad otthont egy kelet-közép európai ország.

A konferencia főszervezője a szőlész, illetve borász szakmérnök képzését biztosító Budapesti Corvinus Egyetem, amelynek rektora, Rostoványi Zsolt a megnyitón egyebek mellett azt mondta: Tokaj egyedülálló terroirral (a terroir kifejezés a latin terra szóból ered, amely földet, talajt, termőhelyet jelent (a szerk.) rendelkezik, s az esemény rendkívüli lehetőséget kínál a Tokaji Borvidéknek arra, hogy egyedi adottságait és eredményeit, valamint filozófiáját az országhatárokon kívül is ismertté tegye.

A konferencia célja a terroir kutatás legújabb eredményeinek megvitatása, valamint a termőhely-felmérés területén a Magyarországon, és ezen belül a tokaji, valamint az egri borvidéken indult kezdeményezések megismerése.

A három napig Tokajban, majd egy napig Egerben tartózkodó, a világ húsz országából érkezett mintegy 170 neves kutató, tudós és szak­író 44 előadást tart majd, bemutatják egyebek mellett a borok termőhelyeit és egyedi karaktereit elemző kutatásokat.

ÉM, MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában