Helyi közélet

2014.06.12. 14:22

Mikor nyílik a tapolcai strand melletti utca?

Miskolc - "Az érintett utcákban a munkálatok már a vége felé közelednek."

Miskolc - "Az érintett utcákban a munkálatok már a vége felé közelednek."Lassan három hónapja, hogy az épülő tapolcai strand melletti útlezárást meg kellett volna szüntetni. Legalábbis az első tábla azt hirdette: március 26-ig tart az útzár, majd átírták a dátumot áprilisra. De mára csak a tábla tűnt el, az útlezárás maradt. Az ott élőket zavarja, ráadásul Észak-A­gora levelezőfórumunkon arról írnak, nem az útlezárás a gond, hanem az, hogy napok óta nem történik ott semmi.

Az önkormányzatnál érdeklődtünk, Koczák Szilvia városházi szóvivő elmondta: „A miskolctapolcai strand területén húzódó régi szennyvíz-főgyűjtő vezeték kiváltása miatt kellett újra lezárni mintegy két és fél hete a Görömbölyi utcát és az Aradi sétányt. Az érintett utcákban a munkálatok már a vége felé közelednek, az új szennyvíz-főgyűjtő vezetéket szerdán üzembe helyezik, annak próbaüzeme e hét végéig tart. Amennyiben a próbaüzem ideje alatt meghibásodás nem jelentkezik, akkor a jövő héten kezdődhet az érintett két utca útburkolatának helyreállítása. A munkák elhúzódását több, előre nem látható probléma okozta, ilyen volt például a Görömbölyi úton történt útbeszakadás, vagy azoknak a közműveknek a kiváltása, amelyek a közműtérképeken nem ott és nem úgy szerepeltek, mint ahogy azt az új szennyvíz-főnyomó nyomvonalában megtalálták. A munka elhúzódása miatt okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk, s minden erővel azon vagyunk, hogy a jövő hét végére helyreálljon a közlekedés a Görömbölyi utcán és az Aradi sétányon.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában