Helyi közélet

2014.06.25. 15:21

Előre!

Hangony-Ózd - Így köszöntek, tisztelegtek annak idején az úttörő gyerekek a homlok előtt 45 fokos szögbe emelt, öt összezárt ujjú kézzel. Nyakukban háromszögletű nyakkendő volt, s egyenruhában feszítettek. Egy ilyen pillanatot örökített meg szobor alakjában negyven évvel ezelőtt 1974-ben Székely Nándor Hangony község kőműves mestere.

Hangony-Ózd - Így köszöntek, tisztelegtek annak idején az úttörő gyerekek a homlok előtt 45 fokos szögbe emelt, öt összezárt ujjú kézzel. Nyakukban háromszögletű nyakkendő volt, s egyenruhában feszítettek. Egy ilyen pillanatot örökített meg szobor alakjában negyven évvel ezelőtt 1974-ben Székely Nándor Hangony község kőműves mestere.A napokban egy ózdi nyugdíjas ismerősömmel "zarándokoltam" el a település határába megnézni a kis szobrocskát amit még most láttam először. Az elmúlt közel félévszázad bizony őt is megviselte s ráférne egy kis igazítás mint a szobor közelében levő hatalmas betoncápára.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában