Helyi közélet

2014.05.21. 10:02

Indul különvonat: felszállás karszalaggal

Miskolc - Ma dől el, hogy Miskolcról indítanak-e második különvonatot is a kupadöntőre.

Miskolc - Ma dől el, hogy Miskolcról indítanak-e második különvonatot is a kupadöntőre.Vasárnap egy szerelvény már biztosan kigördül a Tiszai pályaudvarról, de csak ma (szerdán) dől el, hogy egy másik vonat is követi-e majd a fővárosban megrendezendő DVTK – Újpest FC labdarúgó Magyar Kupa döntőre. A retúr utazás egységesen 3500 forintba kerül, a menetjegyet a DVTK ajándékboltjaiban (Szinvapark, Diósgyőri stadion) az érkezés sorrendjében lehet megvásárolni (a mai napon mindkét helyen 12 órakor nyitnak). Az indulás vasárnap 13.10-kor lesz a Tiszai pályaudvar 3. vágányáról.

Jegyvásárlás

A szurkoló utasok csak és kizárólag akkor szállhatnak fel a vonatra, ha – a döntőre érvényes belépőjegyük mellett – rendelkeznek a befizetést igazoló nyugtával, és azt a menetjegyként szolgáló karszalagra cserélték a Tiszai pályaudvaron. Vasárnap fél 12-től a posta előtti parkolóban várják a drukkereket, akik a karszalagot a volt vasutasszálló előtt felállított gyűjtőpontnál vehetik át. A szerelvényen, hogy megelőzzék az esetleges rendbontást (a károkozást), a rendőrség mellett a DVTK biztonsági szolgálatának munkatársai is utazni fognak.

Információink szerint a Keleti pályaudvarra érkező szurkolókat a BRFK és a készenléti rendőrség állományának tagjai várják és kísérik a Puskás Ferenc stadionba, ahol 16 órakor kezdődik az előmérkőzés, az Amatőr Kupa döntője, amelynek megtekintésére is jogosít a kupadöntőre érvényes belépőjegy.


[poll id="689"]


Rugalmasan

A különvonat az előzetes tervek szerint 22 óra 15 perckor indul vissza a Keleti pályaudvarról Miskolcra. Ezt az időpontot érthetően rugalmasan kezeli a MÁV-Start Zrt., hiszen a kupadöntőn lehetséges a 2×15 perces hosszabbítás, majd a 11-es párbaj is, valamint gondolni kell a serlegátadási ceremóniára, továbbá az ünneplésre. A különvonat várható visszaindulásának időpontjáról a Puskás stadionban tájékoztatják majd az érintett szurkolókat.

Annak érdekében, hogy a Tiszai pályaudvarra visszaérkező szurkolók eljussanak otthonaikba, a DVTK tárgyalásokat kezdeményezett a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-vel néhány éjszakai járat közlekedtetése érdekében.

ÉM-KT


A megállóhelyek

A különvonat a tervek szerint 13 óra 10 perckor indul a miskolci Tiszai pályaudvarról és várhatóan 15 óra 30 perckor érkezik meg a budapesti Keleti pályaudvarra. A különvonat 12 kocsiból áll majd és összesen 960 szurkolót szállíthat. (Ez meglehetősen szűk „keresztmetszet", így kedden szóba került egy második különvonat indítása is, erről szerdán hoznak döntést az illetékesek.) A megállók a Tiszai pályaudvar után: Nyékládháza (tervezett indulás: 13.22), Emőd (13.30), Mezőkövesd (13.51), Füzesabony (14.10). (Az eredetileg tervezett vámosgyörki és hatvani felszállást törölték.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában