Helyi közélet

2014.05.07. 22:38

Huszonnégy óra alatt, kétezer egyszáz kilométer

Ózd - Méltóképpen ünnepelték meg Ózdon a Teknőc Futó Klub két évtizedes születésnapját.

Ózd - Méltóképpen ünnepelték meg Ózdon a Teknőc Futó Klub két évtizedes születésnapját.Az előzetes várakozásokat is felülmúlta a 20 esztendős Ózdi Teknőc Futó Klub 24 órás futóakciója. A Magyar Sport Napján éjféltől éjfélig ugyanis több mint félezren mozogtak legalább húsz percet, vagyis a lakosságot ezzel a tömegsportrendezvénnyel sikerült valóban megmozgatni. Alig több, mint egy héttel ezelőtt vetődött föl az esemény gondolata, amelyet precíz szervezéssel és gyorsan tető alá hoztak az ózdiak. Az időjárás is kedvező volt, így rengetegen csatlakoztak a programhoz.

Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Klub elnöke megjegyezte: nagyszerű érzés volt ennyi embert egyszerre a stadionban látni. Magánszemélyek, iskolai osztályok, baráti társaságok és más sportegyesület versenyzői is magukénak érezték az eseményt, ami már a régi időket idézte. Az éjszakai órákban többnyire a teknőcösök rótták a köröket, de nap közben nagyon sokan kocogtak a stadion centerpályája körül. A résztvevők frissítőt és a futás végén emléklapot is kaptak, valamint a dobogó tetején állva mindenkit lefotóztak.

A nyugdíjasok sétáltak

A nap üde színfoltja mindenképpen az a nyugdíjas csoport volt, akik a közeli társasából látogattak el a stadionba. Az idősebb korosztály képviselői három kör sétával szerettek volna hozzájárulni az akció sikeréhez, amely kedden éjfélkor zárult. Az utolsó percekben a szervezők és az egész napos futásra érkezők egy közös körrel zárták le a programot, majd felvágták a Teknőc FK 20 éves, születésnapi tortáját és néhány pezsgőt is kinyitottak. Ezt megelőzően Vanczák Attila, Ózd Sportreferense vonta meg a nap mérlegét.

- Ötszázhatvanan vettek részt ezen a programon – fogalmazott Vanczák Attila. – A stadionba ellátogatók több mint 3300 kört futottak, az össztávot tekintve pedig meghaladtuk a 2100 kilométert. Jó messzire eljutottunk, az esemény pedig egyértelműen elérte a célját. Sokan jöttek, mozogtak, jól érezték magukat, még az is elképzelhető, hogy hagyomány lesz ebből a rendezvényből.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában