Helyi közélet

2014.05.23. 14:46

Élőállat és vetőmag a rászorulóknak

Farkaslyuk - A hátrányos helyzetű családok idén is kisállatokat nevelhetnek és vetőmagot is kapnak.

Farkaslyuk - A hátrányos helyzetű családok idén is kisállatokat nevelhetnek és vetőmagot is kapnak.Ebben az esztendőben közel harminc településen, több mint kétezer rászoruló családnak osztanak vetőmagot, csirkét, kacsát és malacot - árulta el a "kampány" nyitó rendezvényén Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány kuratóriumi elnöke. Ezen a héten az Ózd melletti Farkaslyukon, Borsodnádasdon és Borsodbótán jártak, ahol tizenhétezer csibe talált gazdára, az állatok neveléshez pedig tápot is kaptak a hátrányos helyzetű, nagycsaládosok.

- Nagyon sokat jelent ez a számunkra - tette hozzá egy farkaslyuki férfi, aki hat gyereket nevel a településen. - Az állattartás mindennapos, folyamatos felelősséggel jár, aminek meg kell felelnünk. Boldog vagyok, hogy az alapítvány gondolt ránk is, ezzel esélyt és élelmet kaptunk. Sokaknak azért is hasznos az állatokkal való foglalkozás, mert megtanulják a legfontosabb dolgokat.

Arányaiban kevesebb

Ebben az esztendőben csak azok a települések pályázhattak az élőállat és vetőmag támogatásra, hogy kivétel nélkül minden család szerepel a programban. Hegedűs Zsuzsa hozzátette: az elmúlt három esztendőben közel negyvenezer háztartást segítettek íj módon, ami 2014-ben további hétezerrel bővül. Arányaiban ez kevesebb, mint tavaly, ami annak köszönhető - az alapítvány vezetője szerint -, hogy a közmunkaprogramnak köszönhetően csökkent a rászorulók száma.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában