Helyi közélet

2014.04.15. 15:43

MSZP: miért nem lehet Herman Ottó díszpolgár?

Miskolc - „Egy egész ország ünnepli idén Herman Ottót, a polihisztort, de ez is kevés ahhoz, hogy Krizáék Miskolc díszpolgárává válasszák” – erről Fedor Vilmos és dr. Simon Gábor szocialista önkormányzati képviselők beszéltek kedden, a hétfői rendkívüli közgyűlése történteket értékelve.

Miskolc - „Egy egész ország ünnepli idén Herman Ottót, a polihisztort, de ez is kevés ahhoz, hogy Krizáék Miskolc díszpolgárává válasszák” – erről Fedor Vilmos és dr. Simon Gábor szocialista önkormányzati képviselők beszéltek kedden, a hétfői rendkívüli közgyűlése történteket értékelve.Az MSZP szerint felháborító, hogy Herman Ottó halálának 100. évfordulója, illetve az állami Herman Ottó Emlékév ellenére is képes a fideszes városvezetés visszautasítani azt az indítványt, amelyben díszpolgári címmel tüntetnék ki a városban nyugvó neves természettudóst, polihisztort. „Botrányosra sikeredett a rendkívüli közgyűlés. Ennek oka, a fideszes városvezetés a választási eredményekből sem értette meg: nem lehet figyelmen kívül hagyni mások véleményét, nem lehet állandóan gyűlölködni. A közgyűlésen dr. Kriza Ákos polgármester és a Fidesz frakció ugyanis azt folytatták, amit április 6-a előtt tettek, vagyis az ellenzék javaslatait nem fogadták el, kérdéseinkre nem adtak érdemi választ. Például arra sem, miért nem támogatják Herman Ottó díszpolgárrá választását” – mondták.

ÉM


Miskolc - Az MSZP sajtótájékoztatójára a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja közleményben reagált.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában