Helyi közélet

2014.04.18. 19:25

Jubileumi programozás az egyetemen

Miskolc - 12 felsőoktatási intézmény vett részt 21 csapattal,és 61 versenyző hallgatóval az idei PLC versenyen.

Miskolc - 12 felsőoktatási intézmény vett részt 21 csapattal,és 61 versenyző hallgatóval az idei PLC versenyen.Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyt rendeztek a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának Informatikai Intézetében szerdától péntekig. A többnapos vetélkedő utolsó napján programozási feladat megoldásait mutatták be a versenyzők, amelyet zsűrizés követett.

- Az Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny - közismert nevén a PLC verseny - idén huszadik alkalommal került megrendezésre - nyilatkozta Trohák Attila egyetemi tanársegéd. - Az Ajtonyi István professzor kezdeményezésére 1995-ben létrejött megmérettetésnek évről-évre más felsőoktatási intézmény ad otthont, a huszadik, jubileumi verseny visszatért Miskolcra, idén újra a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara volt a házigazda.

Akár szakmai gyakorlatra

A PLC versenyen a programozható irányítások szakterületét művelő felsőoktatási intézmények vettek részt. A rendezvényen 12 felsőoktatási intézmény (a házigazdák mellett többek között Szeged, Pécs, Győr) képviseltette magát 21 csapattal, 61 versenyző hallgatóval és 18 oktatóval. 12 szakmai cég támogatását élvezte a verseny, és több millió forint értékben kerültek kiosztásra tárgynyeremények a jól szereplő egyetemek és hallgatók között.

- A család engedélyét megkapva az Ajtonyi István nevet veszi fel a jövőben ez a rendezvény - tudtuk meg Trohák Attilától, aki kérdésünkre elmondta azt is, hogy az intézmény és a hallgató életében sokat jelent egy ilyen verseny, hiszen a hallgatók a személyes tapasztalatok mellett az önéletrajzukba is betudják írni a versenyen való szereplést. Ráadásul a viadalon ott vannak a különböző cégek képviselői, akikhez akár szakmai gyakorlatra mehetnek, vagy éppen kooperációs képzésen vehetnek részt náluk a fiatal szakemberek.

ÉM-JLI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában