Helyi közélet

2014.04.01. 14:03

Húsvétra abaúji szirka

Fulókércs-Szebenyepuszta - Hivatásos nevelőszülőként sok időt tölt a konyhában Erika.

Fulókércs-Szebenyepuszta - Hivatásos nevelőszülőként sok időt tölt a konyhában Erika.Csehovics Gáborné Erika sok időt tölt a konyhában, hiszen hivatásos nevelőszülőként 6 gyermekre kell főznie. Különösen a hétvégék húzósak, hiszen olyankor mindenki otthon van, és a vasárnapi ebédet nem lehet letudni egy kis főzelékkel.

– A gyerekek a hagyományos, magyaros ételeket, ízeket kedvelik – mondja. – A húsleves, a töltött káposzta és a rántott hús jöhet minden mennyiségben. És persze a rengeteg sütemény, amit szintén nagyon szeretnek.

Nagy kedvenc a tejberizs is, amiből Erika nem tud elég nagy lábassal főzni.

Húsvét közeledtével azonban már az ünnepi ételekre is gondol, ezért ajánlja olvasóinknak az Abaújban oly kedvelt, de más vidékeken kevésbé ismeretes szirkát, azaz a sárga túró. Elkészítése gyors és egyszerű.

ÉM-HE


Recept - Szirka

Hozzávalók:

  • 1 liter tej,
  • 10 egész tojás,
  • kevés cukor,

  • Elkészítése:

    A tejet felforraljuk. Mire felforr, a tojásokat kicsit elkeverjük, (nem kell habosra, csak éppen hogy). Sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, majd beleöntjük a forró tejbe, és kevergetve újraforrásig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, konyharuhába öntjük és lecsepegtetjük.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában