Helyi közélet

2014.04.10. 14:52

„Ha esik, nyakig ér a sár a mi utcánkban”

Gönc - Hamarosan mindenki sima és sármentes utakon közlekedhet Göncön.

Gönc - Hamarosan mindenki sima és sármentes utakon közlekedhet Göncön.Gönci olvasóink arra panaszkodtak, hogy a város szennyvízberuházása után néhány utcában nem tették rendbe az utat és a járdát. Ha esik az eső, nyakig ér a sár, mire a gyerekek beérnek az iskolába, úgy néznek ki, mint a kismalacok. A település polgármesterét kérdeztük, mi lesz a hepehupás, sáros utakkal. Sivák János lapunknak elmondta, hozzá is érkezett hasonló panasz, de ő mindenkit megnyugtatott, hogy a szennyvízberuházásnak az is a része, hogy az utakat visszaállítják az eredeti állapotukba. Ezt az önkormányzatnak ez év szeptember végéig kell elvégeztetnie. Tél elején ugyan levonultak a gépek, hiszen a hidegben nem lehet aszfaltozni, de áprilisban újra indul a munka. Az aszfaltos utakat újraaszfaltozzák, a többi utat pedig zúzalékkővel borítják. Úgyhogy Göncön mindenki megnyugodhat, hamarosan sima és sármentes utakon közlekedhetnek.

Mint arról korábban írtunk, 800 milliós szennyvízberuházást adnak át hamarosan Göncön. A beruházás költségét pályázaton nyerte a város, melyhez csupán 6,5 százalék önerőt kellett hozzátenni. A csatornahálózat elkészült, a szennyvíztisztító próbaüzeme elkezdődött. A göncieknek családonként 50 ezer forintba kerül a beruházás, de az önkormányzat újabb pályázattal igyekszik még ezt az összeget is csökken

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában